fb
Damespraatjes Damespraatjes

Professor bevestigt dat je herpes kunt krijgen van testen Lippenstift in winkel

Winkelen  is soms vooral leuk omdat je allemaal nieuwe dingen kan uitproberen. In een winkel als Douglas, Sephora of ICI Paris is het heerlijk om mascara en lipsticks te testen. Maar vanaf nu zul je daar mogelijk wat anders mee omgaan.

Herpes door lippenstift

Een vrouw uit Californië heeft namelijk Sephora aangeklaagd omdat ze herpes zou hebben opgelopen bij het testen van een lipstick bij hun in de winkel. Tegenover Huffington Post bevestigde een woordvoerder van Sephora dat er inderdaad sprake is van een rechtszaak, maar hij wilde verder geen details prijsgeven.

Kan kan, maar is onwaarschijnlijk

Dr. Janellen Smith, een Amerikaanse professor in de dermatologie verklaarde aan Huffington post dat je inderdaad herpes kunt oplopen via een lippenstift . Maar dat het niet heel waarschijnlijk is. Er zijn 2 vormen van herpes, namelijk HSV1 and HSV2. De HSV1 is de vorm die zich vaak bij de mond manifesteert. Maar dat virus kan niet lang overleven als hij van het menselijk lichaam weg is. Als iemand met een virus de lipstick gebruikt en meteen daarna iemand anders, dan is de kans heel klein dat je het virus oploopt. Daarbij komt dat heel veel mensen het virus al bij zich dragen, alleen de symptomen manifesteren zich lang niet altijd.

Wanneer oppassen?

Zo te zien hoeven we ons niet direct heel druk te maken over het testen van lipstick in de winkel. Maar heb je een wondje of tijdelijk een lage weerstand dan zouden wij er nog een tweede keer over nadenken om het wel of niet te doen. Al was het alleen al om alle kansen op besmetting van iemand anders te voorkomen.

We zijn heel benieuwd hoe jullie hier mee omgaan. Laat het ons weten in de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook