fb
Damespraatjes Damespraatjes

Arps Gallery naar Parijs, ben jij er bij als VIP?

dance_of_the_orchid_9354_ekleinveld.jpg
Als enige Nederlandse galerie  is Arps&Co uit Amsterdam geselecteerd om deel te nemen aan de prestigieuze Photography Art Fair in Parijs in l´espace Pierre Cardin, 10-15 november 2011. Arps koos voor twee in Nederland wonende fotografen Annelies Damen en Elizabeth Kleinveld , aangevuld met de oude meester Franco Fontana. Zij kwamen tot het thema “Nieuw leven een tijdloze inspiratie op het vrouwelijke”. 
Arps&Co uit Amsterdam brengt drie ogenschijnlijk heel verschillende kunstenaars samen in een expositie met de titel `NIEUW LEVEN een tijdloze inspiratie op het vrouwelijke`. Drie vrije en ongebonden talenten die één ding met elkaar gemeen hebben en dat is de enorme carrièreswitch die ze hebben gemaakt om zich aan de fotografie over te kunnen geven. Wat ze verder nog delen is de eindeloze bewondering voor de vrouwelijke schoonheid als een inspiratiebron voor nieuw leven.

Elizabeth Kleinveld (USA) is autodidact kunstenaar en fotograaf uit New Orleans. Eerder besteedden we op Damespraatjes aandacht aan haar en aan haar werk . Zij heeft zich een jaar lang gericht op het documenteren van de gevolgen van de orkaan Katrina. Zij maakte daarover de tentoonstelling Before During After die langs verschillende musea reist.

In 2007 vond Kleinveld nieuwe inspiratie in de levendige kleuren van exotische bloemen, reflecterend in water, voor haar een bron van nieuw leven. “Art for me is about creative self-expression and storytelling. Whether I weave my tale with words, on canvas, mixed media or through the lens, I am always telling a story. An observer of the world around me, art allows me to respond to what I’m taking in.“

Annelies Damen (NL) behaalde haar BBA aan de universiteit Nijenrode (BBA) en begon een veelbelovende cariëre in de zakenwereld (sales, marketing en real estate). Maar er was een andere roeping: de fotografie. Ze behaalde haar diploma aan de Fotovakschool. “Ik begon met fotograferen tijdens een reis die een jaar duurde van Marokko tot Zuid-Afrika. Ik ben gek op reizen, speciaal in Afrika. Vrouwen, in hun zinnelijkheid, hun kracht en hun schoonheid werden het centrale thema van mijn werk.”

Franco Fontana (It), de oude meester voegt zich goed in deze expositie met zijn nieuwste werk VITA NOVA . “Hij benadert de twee constante uitersten, ons leven en onze dood, en confronteert ons met deze twee gelijk stuwende en tegengestelde krachten. Dit is de ultieme Fontana die ons heel intiem getuige laat zijn van het spel der verleiding. Met een tikkeltje wraak en ook moed jegens gevoelens over de dood. Als een tiener ontdekt hij opnieuw met betoverde ogen de schoonheid van vrouwen.“ aldus curator Sabrina Raffaghello.

Win VIP kaarten
Er is een speciale actie voor lezers van Damespraatjes: als lezers van Damespraatjes op in november in Parijs zijn, kunnen ze een vrije entreekaart voor de VIP avond winnen.
 
Stuur een mail naar [email protected] en vermeld je naam, adres en geef aan of je op zaterdag 12 november in Parijs bent.

Voor meer informatie: www.arpsgallery.com en www.fotofeverartfair.com 


.
Wim Arps opende in 1902 Kunsthandel Arps&Co in Den Haag.  De vooraanstaande galerie werd spoedig hofleverancier. In 2002 begon zijn kleindochter Ella Arps op internet met arpsgallery.com . Zij verkocht  aanvankelijk uit haar eigen collectie. Sinds 2005 zijn er meerdere galerieruimtes in Amsterdam,  Barcelona en Milaan. De galerie richt zich op hedendaagse kunst vanaf 1960, met name fotografie. Onlangs schaften het MoMA in New York en de Andy Warhol Stichting werken uit de collectie Arps aan.

arps_franco_fontana_1.jpg
arps_franco_fontana_2.jpg
arps_franco_fontana_3.jpg

Foto’s:
Boven: Elizabeth Kleinveld
Onder: Franco Fontana

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook