Damespraatjes Damespraatjes

Arlene: ‘Mijn man vindt het ineens ongepast als ik naakt door het huis loop’

Zodra de eerste zonnestralen in de lente door de wolken prikken, trekt Arlene haar kleding uit en gaat lekker in haar blootje zonnen. Ook loopt ze graag naakt door het huis. Haar kinderen weten niet beter en het is voor haar man Wilfred nooit een probleem tot een jaar geleden. “Ineens vond hij het ongepast dat ik naakt rondloop. Niet dat hij daarvoor juichend enthousiast was, maar hij gedoogde het zeg maar. Ik heb het gevoel dat hij mijn lijf dat in de overgang is niet meer aantrekkelijk vindt, maar het niet durft te zeggen.”

Haar ouders zijn naturisten in hart en nieren. “Wij gingen vroeger altijd naar naturistencampings en mijn zus en ik vonden dat heel normaal. Niemand daar ziet je als lustobject, het gaat om de vrijheid die je voelt. Zwemmen zonder badkleding is sensationeel en heerlijk om te doen. Dat wij geen pyjama in bed droegen vonden vriendjes en vriendinnen vroeger heel raar, maar wij wisten niet beter.” De lichamen van haar vader en moeder kent Arlene als haar broekzak, ook nu ze ouder worden want nog regelmatig bezoekt ze met haar ouders en zus de sauna. Heel normaal vindt ze dat. Toen ze haar man 24 jaar geleden leerde kennen, moest hij wennen aan het naaktgedrag van zijn schoonfamilie. “Wilfred was nog nooit naar een sauna geweest, onbegrijpelijk vond ik dat. Ik vroeg hem mee te gaan en na lang aandringen ging hij mee, maar hij voelde zich doodongelukkig. Ik heb hem daarna niet meer gevraagd, vond het belangrijk hem in zijn waarde te laten.”

Dikker door overgang

De preutsheid van haar man respecteert ze en andersom gedoogt hij haar hang naar naakt. Maar de laatste tijd maakt hij er steeds vaker opmerkingen over. “Ik ben het afgelopen jaar wat kilo’s aangekomen en ik vind dat niet leuk, maar heb het idee dat dat met de overgang heeft te maken. Ineens heb ik een beetje een buik terwijl ik altijd behoorlijk strak was. Toen ik laatst seks had met Wilfred, wees hij mij daarop en ik vond dat naar maar zei er verder niks over.” Wilfred wil dat Arlene minder naakt door huis loopt. “Hij zegt dat de kinderen het ook raar vinden dat hun moeder het zo fijn vindt om zonder kleren door het leven te gaan. Maar ik heb het mijn zoon en dochter gevraagd en zij vinden het geen probleem. Sterker: zij zijn niet anders gewend en kennen zelf ook geen schaamte. Daar ben ik heel blij om.”

Lichamen veranderen

Arlene heeft niet tegen Wilfred gezegd dat ze de kinderen heeft gepeild. “Maar weet je, het blijft knagen. Ik ben bang dat hij mij niet meer aantrekkelijk vindt nu ik zwaarder ben geworden. Dat is toch absurd? Alsof het houden van en het samen zijn door gewicht kan veranderen. We zijn allebei geen twintig meer en onze lijven veranderen, worden ouder, maar hebben zoveel meegemaakt en we zijn gezond daar gaat het toch om?”

Streng dieet

Ze weet niet zo goed wat ze moet doen. Van de weeromstuit is ze begonnen met diëten. “Ik neem twee maaltijdvervangers per dag, rammel van de honger en wordt er chagrijnig van, maar ik hoop dat mijn buik daardoor platter wordt en Wilfred me weer aantrekkelijk vindt. Want ik wil gewoon lekker mezelf kunnen zijn en naakt kunnen lopen als ik dat wil zonder dat ik mij moet schamen of dat mijn man mij afstotelijk vindt. Ik hoop zo dat het me lukt!”

Wat vind jij? Snap jij Wilfred dat hij het niet altijd smakelijk vindt als zijn vrouw naakt door het huis loopt? En dat het dus een goede zet van Arlene is om af te vallen in de hoop dat haar man haar weer aantrekkelijk vindt? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.


Reageer ook