fb
Damespraatjes Damespraatjes

App voor kunst- en cultuurminnend Nederland

Ben je een echte kunstliefhebber en wil je altijd op de hoogte zijn van welke exposities er lopen, dan is Artplatform.nl en de Artplatform-app iets voor jou. Tastbare kunstboeken blijven altijd een sleutelrol spelen, maar de opkomst van de digitale media en een veranderende markt bieden veel kansen op het gebied van modern uitgeven”, aldus algemeen directeur van WBOOKS, Dennis Kind.

Naar aanleiding hiervan ontwikkelt WBOOKS Artplatform.nl, het digitale platform voor kunst- en cultuurminnend Nederland. Tegelijkertijd komt WBOOKS met de Artplatform-app. Kind: “Deze unieke app met locatiegebonden informatie maakt het mogelijk om op elke willekeurige locatie in Nederland en België een overzicht te krijgen van lopende exposities. WBOOKS heeft Europese ambities. Zo zijn er al enkele buitenlandse Art Spots, waaronder het Pergamon Museum in Berlijn.”

Artplatform.nl biedt dagelijks nieuws op het gebied van kunst en cultuur. Belangrijke nationale en internationale culturele instellingen zoals musea en galeries zijn vertegenwoordigd in de Art Spot-lijst. Het gebruiksvriendelijke zoeksysteem met verschillende zoekopties maakt het mogelijk een uniek persoonlijk overzicht van Art Spots te creëren. Er kan worden gezocht op thema’s als fotografie, maar ook op bijvoorbeeld de kindvriendelijkheid van een Art Spot. Voorbeelden van Art Spots zijn het Gemeentemuseum Den Haag, het COBRA Museum en het Rijksmuseum van Oudheden. Via de Art Spots is te zien welke tentoonstellingen er op dat moment plaatsvinden. Ook is het mogelijk op datum naar exposities te zoeken.

App voor kunst- en cultuurminnend Nederland

 

 

Multifunctionele tentoonstellingsagenda-app biedt meer dan alleen musea
WBOOKS lanceert, aansluitend op Artplatform.nl, een veelzijdige Artplatform-app met actuele en locatiegebonden informatie. De app biedt een overzicht van tentoonstellingen en exposities door het hele land en verder. Daarnaast geeft de app ook informatie over beeldentuinen, kunstuitlenen, galeries en kastelen. De app is te downloaden in de app-store voor iPhone. Voor Android en iPad is de app vanaf half maart beschikbaar.

Museumtijdschrift
Artplatform.nl en de Artplatform-app zijn complementair aan Museumtijdschrift. Het door WBOOKS uitgegeven en zeer succesvolle Museumtijdschrift verschijnt acht keer per jaar. Het tijdschrift biedt uitgebreide informatie over hedendaagse en klassieke kunst, design en architectuur. De tentoonstellingsagenda op Artplatform.nl is een verlengde van de papieren versie die verschijnt – en blijft verschijnen! – bij Museumtijdschrift.

Over WBOOKS
Als voortzetting van Waanders, van oudsher de grootste uitgever van kunst- en geschiedenisboeken in Nederland, kan WBOOKS vooral op het gebied van geschiedenis en kunst uit een rijke ervaring putten. Sinds een jaar heeft WBOOKS ook lifestyle aan haar fonds toegevoegd. Veel van haar uitgaven verschijnen in samenwerking met Nederlandse en buitenlandse musea waaronder het Rijksmuseum Amsterdam, het Gemeentemuseum Den Haag, Kunsthal Rotterdam en de Britse National Gallery. www.WBOOKS.com

2 reacties

Lisa -

Superhandig die App. Lijkt me ideaal als er binnenkort nog meer buitenlandse Art Spots worden toegevoegd.

Marije -

Wat leuk dit! En wat handig zo’n app!

Reageer ook