fb
Damespraatjes Damespraatjes

Antiek is helemaal hot! Hier koop je de meest prachtige items

Dit weekend zat ik samen met Ward een paar dagen in de Provence. We vlogen op Marseille en zo bevonden wij ons met twee uur vliegen in een totaal andere wereld. Een wereld met mooi weer, steengoede rosé, ongeëvenaard eten én fraaie architectuur. Wij verbleven in Chateau de Fonscolombe, een prachtig 18e eeuws kasteel, mét eigen wijgaard. Hoewel het chateau van alle moderne gemakken was voorzien, huisvestte het ook de meest mooie antieke meubels en art pieces. 

Dichter bij huis

Elke ruimte van het chateau was een museum. Op het hoogste niveau werden modern en antiek met elkaar gecombineerd en dat was heel leuk om te zien. Het samenbrengen van antieke  met moderne voorwerpen is momenteel helemaal hot en dat maakte het bezoek aan het kasteel nog inspirerender. Ben jij net als ik dol op interieur, design en klassieke antieke voorwerpen? Dan heb ik een hele fijne tip voor je!

0-1

AtKris Arts & Antiques

Je hoeft namelijk niet naar Zuid-Frankrijk om je te laten inspireren op het gebied van interieur en antiek. Dat kan ook een heel stuk dichterbij, namelijk bij AtKris Arts & Antiques in Hellouw (Gelderland). AtKris Arts & Antiques bevindt zich in de prachtig verbouwde schuur in het huis van oprichtster Krista van Oudheusden. Zij en haar echtgenoot (een fervent antiek verzamelaar) runnen de winkel en stellen vanaf beurzen en veilingen de collectie samen. Krista: “Van het vele reizen en een aantal jaren in het buitenland wonen, hebben wij veel bijzondere spullen. En wij vinden het elke keer weer een feestje als we mooie dingen tegenkomen op veilingen, rommelmarkten of andere antiekzaken. En hoe leuk is het als bijvoorbeeld mooie meubels weer een tweede, derde of vierde leven krijgen!”

0
0-4

Prachtige winkel

Hoewel sommige mensen bij antiek nog denken aan oude, onder het stof bedekte ‘meuk’, is dat tegenwoordig absoluut niet meer het geval. Het combineren van modern en antiek is hip en dat hebben ze bij AtKris goed begrepen. De winkel is licht, fris en voorzien van de meest uiteenlopende spullen. Zo vind je er meubels, lampen en schilderijen, maar ook speelgoed, kaarten en boeken. De prijzen variëren van € 3 tot € 12.000 en voor elke verzamelaar is er dan ook iets moois  te vinden.

0-2

Meer dan alleen een winkel

De winkel is niet alleen een plek om heerlijk rond te snuffelen en misschien zelfs wel iets moois op de kop te tikken. Je kunt er ook lekkere koffie én zelfgemaakte appeltaart krijgen. In de landelijke omgeving kan je daarnaast geweldig wandelen en fietsen én je zou eventueel zelfs kunnen overnachten in de bed & breakfast boven de winkel. Zo is het een heel leuk uitje, zelfs als je niet direct in de buurt van Hellouw woont.

0-3

AtKris is op vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur geopend. De spullen die in de winkel te koop zijn, zijn ook te bewonderen op de website en Instagram pagina van AtKris. 

Reageer ook