fb
Damespraatjes Damespraatjes

Anouk geeft drie cadeautips voor drie verschillende type moeders

Elke moeder is anders. Als ik zo om mij heen kijk, zie ik vriendinnen die ieder een andere relatie met hun moeder hebben. De één is beste vriendinnen met haar moeder en woont praktisch om de hoek, de ander zet zich vooral af tegen haar moeder en weer een ander gaat graag twee weken naar haar moeder om bij te tanken. Ik zelf heb weer een andere relatie met mijn moeder. Hoewel mijn moeder graag had gezien dat ik in de buurt was blijven wonen en mij misschien andere keuzes had willen zien maken, is ze bovenal trots op het feit dat zowel ik als mijn zusje zelfstandige jonge vrouwen zijn geworden. Dat komt natuurlijk door haar (en mijn vader). Daarom een paar tips om elk soort moeder in het zonnetje te zetten deze Moederdag!

Moeder 1: de beste vriendin

Deze moeder maak je het gelukkigst met een bezoekje. Waarschijnlijk doe je dat al vaak als je je moeder als beste vriendin ziet, dus maak het daarom wat specialer door wat extra lekkers mee te nemen. Wat dacht je van macarons? Deze zijn niet goedkoop, maar wel erg lekker. Of haar favoriete gebakje, maar dan van een goede banketbakker. Een perfect kleinigheidje dus! Wil je wat meer uitgeven? Neem haar dan lekker mee uit lunchen, high tea-en of borrelen zodat jullie uitgebreid kunnen bijkletsen.

Moeder 2: de trotse opvoeder

Deze moeder praat maar wat graag over haar kinderen en hoe leuk ze wel niet zijn opgedroogd. De trots druipt ervan af. Haar maak je blij met een mooie foto van jezelf en van je eventuele broers en zussen (anders wordt het een beetje een egoïstisch verhaal). Je kunt natuurlijk een foto inlijsten, maar waarschijnlijk heeft ze die al. Wacht dacht je van jezelf op een kussen, mok, speelkaarten, telefoonhoesje, muismat of kalender? Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt jezelf ergens op printen. Een betrouwbare website waar je dit gemakkelijk kunt doen is smartphoto, een paar voorbeelden hieronder!

 

Koektrommel

Koektrommel

Telefoonhoesje

Telefoonhoesje

Kussen

Kussen

Heb je iets meer geld te besteden, dan is een fotoshoot een leuk idee. De resultaten vereeuwig je uiteraard op een mooie serie canvassen.

Moeder 3: de nuchterheid zelve

Je hebt moeders die alles wel prima vinden, zolang het maar goed met jou gaat. Ze zegt misschien dat ze niks hoeft met Moederdag omdat het meer iets is voor kleine kinderen, maar stiekem vindt elke moeder het leuk om iets te krijgen. Voor het humoristische en nostalgische effect zou je net als vroeger zelf een pennenbak van wasknijpers kunnen knutselen, maar daar heeft niemand wat aan in deze digitale tijd. Gewoon een bos bloemen of een mooie plant is veel leuker, laten bezorgen of zelf langs brengen is natuurlijk je eigen keuze. En niet vergeten er even een lief kaartje bij te schrijven. Want hoe nuchter ze ook is, ze blijft wel je moeder.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook