fb
Damespraatjes Damespraatjes

Amanda en Gina zaten 10 jaar gevangen!

Op 6 mei 2013 werd er in de Amerikaanse stad Cleveland een afschuwelijk misdrijf ontdekt: drie jonge vrouwen waren ontvoerd door een man uit hun eigen buurt. Tien jaar lang werden ze vastgehouden, mishandeld en verkracht.

In het boek Tien jaar gevangen beschrijven Amanda Berry en Gina DeJesus, het verhaal van hun strijd om te overleven, de onvoorstelbare martelingen en hun onverwoestbare hoop om gered te worden en terug te keren naar een gewoon leven. Hun verhaal wordt afgewisseld met verslagen van de hand van Mary Jordan en Kevin Sullivan, twee Pulitzerprijs-winnende journalisten van de Washington Post. Zij beschrijven de wanhopige pogingen van de familieleden en instanties om de vermiste vrouwen te vinden. Naast Amanda en Gina zat Michelle Knight ook gevangen in hetzelfde huis, maar zij koos er voor om zelf haar verhaal te schrijven.

De onverwoestbare hoop om gered te worden. Dat is de kern van het boek. Het is een ongelooflijk, verschrikkelijk en ontroerend dat iedereen zal aangrijpen.

10-JAAR-GEVANGEN-amanda-berry-gina-dejesus-cover

“Wij vertellen in dit boek op gruwelijke zaken, zaken waaraan we nooit meer hadden willen terugdenken. Ons verhaal gaat echter niet alleen over verkrachtingen en ketens, leugens en ellende: dat was de wereld van Ariel Castro, onze ontvoerder. Ons verhaal gaat over hoe we die ervaringen te boven zijn gekomen.

Jarenlang zagen we op tv dat onze families naar ons zochten en voor ons baden. Ze gaven het niet op en dat schonk ons kracht. We namen nieuwsitems op over de waken die onze families hielden en speelden de banden af op de dagen dat onze wanhoop het grootst was. Wanneer het ons moeilijk viel te geloven dat we ooit nog vrij zouden komen en niet meer onderworpen zouden zijn aan een wrede man, hielp het om telkens weer het woord “hoop” op te schrijven.”

Tijdens haar gevangenschap raakte Amanda zwanger van Ariel Castro en nog tijdens haar gevangenschap beviel ze van een mooie en gezonde dochter, Jocelyn. Met het overlijden van Castro in de gevangenis een paar jaar later is Jocelyn haar vader kwijtgeraakt en Amanda beschrijft bijzonder mooi de gevoelens die dat bij haar teweegbrengt.

Amanda Berry en Gina DeJesus leiden nu een gelukkig leven bij hun families in de omgeving van Cleveland.

Tien jaar gevangen is een prachtig geschreven en aangrijpend boek. De foto’s die er in zijn opgenomen geven een goed beeld van de omstandigheden waaronder de 3 vrouwen hebben geleefd, de ontsnapping uit hun gevangenis en het leven dat daar op volgde. Lezen dit boek!!

BESTEL DIT BOEK OP BOL.COM

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook