fb
Damespraatjes Damespraatjes

Als Robinson Crusoë op Corsica, reisblog van Josee

Vanaf welk punt je ‘m ook bekijkt, de baai van Santa Giulia aan de oostkust van Corsica is adembenemend! Witte stranden, overgaand in een zee met een palet aan blauwkleuren. Ik heb gelezen over strandhuisjes op de uitloper van de baai – denk een smalle  landtong – en ben reuze nieuwsgierig om ze te bekijken. Maar eerst ga ik naar het uiterste puntje, waar het Moby Dick Hotel staat (alleen de naam al!). Viersterren en dat zie je. Als ik van de übertrendy receptie meteen doorloop naar het aansluitende loungeterras aan het hagelwitte zandstrand , dan waan ik me meteen in Thailand. Palmbomen, blauwe zee , een witte pier en rode rotsblokken.. paradijselijk plaatje.

Ik vertel mijn gedachten aan mijn gids en plotseling staat er een Thaise dame naast ons. Ze gaat ons de kamers laten zien. Ik ben verrast door haar verschijning en vraag haar hoe ze hier is beland? ‘’Ach, hier kan ik geld verdienen en hier heb ik niet zoveel heimwee want dit herinnert me aan thuis”.  Met een grote glimlach knik ik haar toe en ben verrast door deze toevallige samenloop van gedachten.

Moby Dick lijkt verder geenszins op de grote witte walvis, waaraan de naam is ontleend. Het is vooral  trendy, strak en het inpandige balkon op elke kamer biedt gelukkig het eerder gememoreerde droomuitzicht. Hotspot voor honeymooners!

Eindelijk mag ik de strandhuisjes zien. Het zijn er nogal wat,  meer dan honderd geloof ik, verspreid liggend tussen de pijnbomen langs een groot deel van de Santa Giulia Baai. Kris kras neergezet maar allemaal op 10 tot 20 meter van zee!  De volledig houten huisjes zijn basic maar compleet.  Ik zie een kleine badkamer, een kleine keuken en een kleine living annex slaapkamer voor maximaal 3 personen.

Daarbij steekt het  houten terras gelukkig een stuk groter af. Logisch, want dit is echt zo’n spot voor puur buitenleven. Hier ga je heen voor het echte Robinson gevoel!  Je hoort de zee, je ruikt de zee en je ziet vooral de zee. En vanaf je hangmat die standaard op het terras aanwezig is laat je de wind door je haren waaien en kun je vooral relaxen. Deze komt met stip op mijn persoonlijke wish-list!

Meer informatie over Hotel Moby Dick en de strandhuisjes vind je hier.  Ben je geinspireerd geraakt door wat Corsica te bieden heeft, kijk dan in het online Corsica magazine van Het Frankrijk Huis.

Josée-Schouten

Josee Schouten

De komende maanden zullen de mensen in Het Frankrijk Huis een aantal blogs schrijven over vakantieland Frankrijk. Josee doet de aftrap. Josee is 50 jaar, woont in Haarlem en is mede-eigenaresse van Het Frankrijk Huis.

Lees hier ook de andere blogs van Josee op Damespraatjes.

 

 

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Marvin -

Hoi Sandra,

Het doet me goed om te zien dat je de baai van Santa Giulia zo kan waarderen. Ik vond het ook erg mooi om te zien en daarvoor hoef je inderdaad niet 12 uur in het vliegtuig te zitten ;).

Maar er zijn nog meer mooie stranden. Ik heb hierover een artikel geschreven.

Gr Marvin

Reageer ook