fb
Damespraatjes Damespraatjes

Als ervaren skiër leren snowboarden? Let hier dan op!

De afgelopen paar jaar zijn wij niet op wintersport geweest. Natuurlijk enerzijds door het coronavirus (waardoor wij het geen goed idee vonden om op vakantie te gaan), anderzijds doordat onze jongste dochter nog te jong was voor het skiën. Ook dit jaar gaan wij nog niet, maar volgend jaar is zij vier en gaan we het wel proberen. De kids kunnen gezellig samen op les en Ward en ik kunnen hopelijk ook een paar pistes meepakken. Leuk! Laatst sprak ik een vriendin die vorig jaar wél is gegaan en zich als ervaren skiër toen heeft laten omscholen tot snowboarder. Een super leuke uitdaging en altijd gaaf om wat nieuws te leren. Ze gaf mij een paar goede tips voor andere dames die dit misschien ook wel zouden willen. Lees mee!

Lessen

Wil je het snowboarden echt goed leren en de juiste techniek onder de knie krijgen? Dan is het van groot belang dat je een aantal lessen gaat nemen. Dit kan je al hier in Nederland doen, bijvoorbeeld op een indoor- of een rollerbaan. Natuurlijk kan je hier ook pas mee beginnen op de plaats van bestemming. Wel echt doen hoor, die lessen! Je hebt geen zin in ongelukken en nare valpartijen.

Goed materiaal

Wanneer je nog nooit gesnowboard hebt, is het niet verstandig om direct je eigen materiaal aan te schaffen. Goede snowboardspullen, zoals snow board bindingen zijn best prijzig en je kunt deze beter pas zelf kopen als je goed weet waar jij behoefte aan hebt. Je kunt al het benodigde materiaal in het begin het beste gewoon huren en zodra je weet wat jij prettig vindt, tot aanschaf overgaan.

Sneeuwgevoel

Als ervaren skiër heb je al behoorlijk wat sneeuwgevoel. Om deze reden hoef je heus niet een week lang mee te lessen in een beginnersklasje. Begin eens met een paar privé lessen en je zult zien dat je het een stuk sneller oppakt dan mensen die nog helemaal nooit hebben gewintersport. Na die privélessen kan je hoogstwaarschijnlijk prima mee in een halfgevorderde les.

Praat mee

Heb jij het als skiër weleens overwogen om je te laten omscholen tot snowboarder? Of misschien andersom, dat jij van het boarden de stap naar het skiën hebt gezet. Ikzelf heb dat laatste gedaan. Aanvankelijk heb ik de eerste jaren leren snowboarden, maar heb uiteindelijk de keuze gemaakt om te leren skiën. Het skiën heb ik nooit heel goed onder de knie gekregen, maar leuk vind ik het wel. Ik ben heel benieuwd hoe dit bij jullie is. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel!

Beeld: Gustavo Fring

1 reactie

Joris -

Aparte timing, zo in de warmste week van de zomer. Maar de sponsor moet natuurlijk tijdig werken aan linkbuilding.

Reageer ook