fb
Damespraatjes Damespraatjes

Als 60-plusser een lening afsluiten kan lastig zijn; zo lukt het je wel!

Soms dromen mijn man en ik stiekem al een beetje weg over ons pensioen. Een huisje met wijngaard in Italië, elke dag sporten, veel afspreken met vrienden en optimaal genieten van deze nieuwe levensfase… Heerlijk lijkt het me! Op dit moment ben ik pas 29 en is mijn pensioen nog heel ver weg. Toch geloof ik dat er niks mis mee is om er wel alvast over na te denken en te kijken naar een mogelijke invulling. Alleen op die manier weet je waar je naartoe werkt en kan je betere financiële planningen maken. Ook met het oog op het lastiger krijgen van een lening… Want als senior een lening afsluiten is niet altijd even makkelijk. Gelukkig zijn er manieren waarop het wel lukt. 

Nieuwe caravan of inrichting

Een moderne caravan, het inrichten van je vakantiehuis, het verbouwen van de badkamer of een nieuwe auto: er kunnen heel veel redenen zijn waarom je geld nodig hebt. Als je dit geld zelf niet hebt kan je een beroep op de overwaarde van je huis doen, maar ook een persoonlijke lening afsluiten. Regelmatig hoor je dat het als 60-plusser lastig is om een lening af te sluiten. De reden hierachter is dat de combinatie van de AOW en het pensioen niet toereikend zijn om de lening nog volledig af te lossen. Ook de looptijd van een lening of hypotheek is vaak een probleem. Banken sluiten geen hypotheken van dertig jaar af voor iemand die waarschijnlijk niet meer dertig jaar zal leven. Het klinkt heel hard, maar het risico dat de lening niet wordt terugbetaald vóórdat je komt te overlijden is simpelweg te groot.

Seniorenlening

Gelukkig zijn er partijen die wél graag leningen aan 60-plussers verstrekken; de zogeheten seniorenlening. Bij een dergelijke lening kan je tot je 74ste een lening afsluiten, waarbij je de lening in ieder geval binnen vijf jaar aflost. Hierbij wordt gekeken naar je inkomen en op basis daarvan beslist de kredietverstrekker of ze deze lening willen afsluiten. Seniorenleningen zijn een mooie uitkomst voor 60-plussers die wél nog grootse plannen hebben, maar geen dikke spaarrekening om uit te putten. Een goede oplossing!

Wat zou jij met dit geld willen doen? Heb jij dingen waar je al je hele leven van droomt? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook