fb
Damespraatjes Damespraatjes

Alles over dé trend van dit moment: design stucwerk met betonlook

Ik had nooit gedacht verliefd te worden op een huis met donkergrijze vloeren en wanden. En toch is dit wat ons anderhalf jaar geleden gebeurde! Ik ben dol op design en interieur, maar een echte kenner ben ik niet. Schoonheid herkennen, dat kan ik dan wel weer. Toen wij voor het eerst tijdens een bezichtiging ‘ons’ huis binnenstapten, wisten we het meteen: dit moet het worden! 

Na een stevig potje tegen elkaar opbieden (zo werkt dat op de Amsterdamse huizenmarkt), kwamen wij als winnaar uit de bus. En daar hebben we nog geen dag spijt van gehad. Niet alleen wij vinden ons huis helemaal briljant, ook mensen die op bezoek komen worden verliefd op de karakteristieke muren en vloeren. Sterker nog: we zien dat steeds meer mensen voor een huis met betonlook gaan. En ik geef ze groot gelijk.

Muur met betonlook

Een muur of meerdere muren met betonlook passen perfect in een modern en industrieel interieur. Dit zijn twee trends die je de komende jaren nog veel gaat zien. Je kan natuurlijk voor een muur in de woonkamer kiezen, maar wat dacht je van de badkamer of keuken? Ook hele mooie plekken om voor een betonlook te gaan.

Schermafbeelding 2018-08-31 om 14.08.07

Hoe krijg je dit?

Maar, hoe krijg je dat nou, van dat prachtige design stucwerk met betonlook? Je zou het natuurlijk zelf kunnen doen, maar dat raad ik je niet aan als je er geen ervaring mee hebt. Het creëren van een betonlook door stucwerk is vakwerk en je kan er dan ook maar het beste iemand voor inhuren die gespecialiseerd is in muren stucen.

Maak het helemaal af

Wil je je huis een complete make-over geven? Laat ze dan ook direct de rest van de muren nog even sausen. Staat wel zo netjes. Je kan natuurlijk voor schone witte muren kiezen, maar misschien vind je een vrolijk kleurtje ook wel heel leuk. Hoe dan ook: na laten uitvoeren van wat stuc- en sauswerk, kan jouw huis er weer heel wat jaar flink tegenaan.

En, vind jij dit ook zo’n mooie trend? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook