fb
Damespraatjes Damespraatjes

Alles klinkt mooier in Het Concertgebouw!


Als klein meisje zong ik overal. Op de fiets, in bed, op school, onder de douche en zelfs toen mijn moeder van mijn zusje moest bevallen deed ze dat onder begeleiding van mijn aria’s. Nu ben ik zelf moeder en vind het super leuk dat twee van mijn dochters concerten geven onder de douche. Een beetje jaloers ben ik wel, want het klinkt veel beter dan bij mij. Maar er is hoop …..

Alles klinkt mooier in Het Concertgebouw!

Het Concertgebouw bestaat volgend jaar 125 jaar. Dit wordt gevierd en één van de festiviteiten is dat Het Concertgebouw tijdelijk tot laboratorium is omgebouwd om te bewijzen dat alles mooier klinkt in Het Concertgebouw. Onder de bezielende leiding van Mike Boddé hebben allerlei experimenten plaatsgevonden om het bewijs te leveren dat alles, maar dan ook alles mooier klinkt!

Ronkende scooters en stoere stratenmakers

Het gaat niet om de traditionele klassieke concerten, jazz en andere zaken, maar om rauwe straatgeluiden zoals ronkende scooters, stratenmakers en schoonmakers.  Hoe ervaar je die in Het Concertgebouw? Al deze experimenten zijn te zien in Het Concertgebouw en de reacties van alle mensen die het podium in de Grote Zaal van Het Concertgebouw met deze bijzondere geluiden hebben betreden.


Hoop

Heel ambitieus ben ik niet, dus Het Concertgebouw lijkt voor mij nog steeds te hoog gegrepen. Wel zou ik willen horen hoe het in Het Concertgebouw klinkt als Ajax scoort, het geluid van een muisje dat over de houten vloer trippelt willen ervaren en natuurlijk de “sound of breaking glass” willen horen. Ben benieuwd of dat mogelijk is? Heb jij nog originele ideeën voor een soundcheck? Laat het ons weten.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook