fb
Damespraatjes Damespraatjes

Alles digitaal? Deze papieren producten verdwijnen nooit!

Als ik een melding krijg dat De Man een activiteit heeft toegevoegd in de digitale agenda, breekt het zweet me uit. Hoe accepteer ik dat? Hoe lees ik terug wanneer het ook alweer was? Waarom wil De Man het niet gewoon op de Familyplanner schrijven? Je weet wel, die papieren op de wc.

Toen ik vijf jaar was, had ik een hele grote doos vol envelopjes, stempels, formulieren, paperclips bij mijn oma thuis. En met de inhoud van die doos kon ik uren postkantoortje spelen met haar. Van mooie papiertjes, vouwblaadjes en later Japans origamipapier word ik onnoemlijk blij en geen cadeautje verlaat mijn huis zonder een mooi papiertje. In december verheug ik me alweer op het uitzoeken van een nieuwe agenda, wil ik weer een notitieboek kopen en neem ik gelijk een kalender mee.

Ik kan me een wereld zonder kalenders, notitie- en schrijfblokken, agenda’s, een bulletjournal en ansichtkaarten niet voorstellen. Ik weet ook zeker dat deze producten nooit verdwijnen.

Een ansichtkaart is leuker

Er zijn maar weinig mensen die de post van de mat pakken en zuchtend denken: he bah, een ansichtkaart. Ik ken ze in elk geval niet. Een papieren kaart met postzegel en handgeschreven boodschap is gewoon altijd leuk. Tuurlijk is een appje ook attent maar een stuk minder leuk.

Je hebt altijd een back-up

Je zult altijd zien: schrijf je je digitale boodschappenbriefje is je telefoon leeg. Daar sta je dan in de super en heb je geen idee meer welke boodschappen je nodig had. Een notitieblokje raakt nooit leeg en hoef je niet aan de lader te leggen. Boodschappenlijstjes van papier zijn dus veel handiger.

Kleuren doe je in een boek

Digitaal kleuren is lang zo leuk niet als kleuren in tekenboek. Of schetsen maken van mooie gebouwen, planten of mensen gaat een stuk makkelijker in een schetsboek dan op je telefoon. En het leuke is dat je alles kunt bewaren en nog eens kunt doorbladeren op een regenachtige zondagmiddag.

Bulletjournal bijhouden

Sinds een paar jaar ben ik verslaafd aan het bijhouden van een bulletjournal. Het helpt me overzicht houden, zowel zakelijk als privé. Zo’n tien jaar geleden ben ik daarmee gestart en menig vriendin heb ik een bulletjournal cadeau gedaan. Sommigen snappen precies waarom ik het zo fijn vind, anderen weten niet hoe snel ze hun digitale agenda weer moeten invullen.

Ik gebruik mijn bulletjournal voor ‘leuke lijstjes’. Van boeken die heb gelezen of nog wil lezen, van leuke liedjes die ik op de radio hoorde en mijn doelen voor het jaar. Zo laat ik elke maand een stuk of vijf foto’s afdrukken die ik er ook inplak. Aan het eind van het jaar is mijn bulletjournal helemaal volgeschreven en -geplakt. Ik zet ze in de boekenkast en zo heb ik mijn leven gevangen in een dagboekje. Het is zo leuk om ze nu en dan weer eens door te bladeren of te gebruiken als naslagwerk.

Nee, een wereld zonder papier kan ik me niet voorstellen. Hoeft volgens mij ook niet, want ondanks dat veel wordt gedigitaliseerd zal papier nooit verdwijnen.

 

1 reactie

Peggy -

Wat een leuke blog. En inderdaad, papier zal nooit verdwijnen. Ik noem de notitieboeken of bullet journals ook niet voor niets ‘papier schatkistjes’.

Als je meer wilt weten over bulletjournaling, dan kun je ook dit gratis e-book lezen met allerlei informatie over bulletjourbaling:
https://www.24papershop.com/e-book-alles-wat-je-wil-weten-over-bullet-journaling

Groetjes, Peggy

Reageer ook