fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zoontje van Merel wil alleen nog uit waterfles met geurpods drinken: “Geen gewoon water meer”

waterfles met geurpods

Veel mensen zijn er lyrisch over: de waterflessen waar je door middel van geur de illusie van een smaakje krijgt. “Alle kinderen in de klas van Davy (5 jaar) hebben er een. Aanvankelijk waren wij helemaal niet happig op het kopen van zo’n waterfles. Ze zijn gillend duur in de aanschaf en dan moeten er ook nog elke keer nieuwe geurpods gekocht worden. Een slim business model. Water drinken moeten we toch en dan is zo’n stoere fles met lekker ‘smaakje’ heel aantrekkelijk. Binnen no-time had het grootste deel van de kinderen in de klas er een mee naar school. Tja, wij konden niet achterblijven. En daar heb ik nu hartstikke spijt van.”

Modelkind

Davy is altijd een goede eter geweest. “Hij greep al naar onze borden toen hij pas een paar maanden oud was. Alles vond hij lekker en we hebben nooit moeite gehad om hem gezond en voldoende te laten eten. Vanaf dat hij één jaar werd en stopte met het drinken van moedermelk, zijn we hem vooral water gaan geven. In het weekend moet een appelsapje of glas limo heus wel kunnen, maar eigenlijk vond hij zijn water altijd prima. Een modelkind dus.”

Grote, gekleurde drinkflessen

Merel zag vorig jaar ineens dat veel kinderen met grote, gekleurde drinkflessen naar school komen. “Eerst de kinderen in groep acht en later sijpelde dat door naar de lagere groepen. Vlak voor de zomervakantie vroeg Davy om zijn eerste fles. ‘Het is gewoon water mam. Maar dan lijkt het op cola’, zei hij. Ik vond het gek, want Davy had nog nooit cola gedronken. Ik denk dat hij gewoon napapegaaide wat de oudere kinderen er over zeiden op het plein.”

Dure waterfles met geurpods

Na wat onderzoek besluit Merel de dure waterfles met geurpods te bestellen. “Hij kreeg hem voor zijn verjaardag. Blij dat hij was! De volgende dag ging hij meteen mee naar school. Toen hij thuiskwam en ik zijn tas leeghaalde, zag ik dat de fles helemaal leeg was. Davy was altijd al een goede drinker, maar zo veel had hij nog nooit gedronken. Het toegevoegde geurtje zorgde ervoor dat hij een nóg betere drinker werd. Prima dus. Of toch niet?”

Zorgen

Het valt Merel na een paar weken op, dat Davy alleen nog maar uit zijn speciale fles wil drinken. “Gewoon water weigert hij nu. ‘Dat smaakt nergens naar’, zegt hij. ‘Ik wil iets met cola-, cassis- of sinaasappelsmaak’. Daar zocht ik eerst niet zo veel achter. In zijn speciale fles met geurpods zit uiteindelijk gewoon water. Dat ‘smaakje’ blijft een illusie. Maar tijdens een vakantie begint Merel zich toch zorgen te maken…”

Fles cola

Afgelopen februari gaat het gezin op vakantie in Duitsland. “Gewoon lekker wandelen, zwemmen en samenzijn. De speciale waterfles van Davy hadden we thuisgelaten. We hadden immers een huisje met compleet servies geboekt. Maar al op de heenweg zorgde dit voor problemen. Toen we bij een tankstation stopten om wat te drinken, pakte Davy een fles cola uit het schap. ‘Ja mam, ik moet toch iets drinken. Jij vergeet mijn fles!’. Hij vond het drie keer niks om ineens weer gewoon water te moeten drinken. Het is de hele vakantie een strijd geweest.”

Weg of niet?

De vriend van Merel is duidelijk: die waterfles met geurpods moet weg. “Hij vindt dat Davy weer gewoon water moet gaan drinken. Dat ben ik met hem eens, maar de fles helemaal wegdoen vind ik lastig. Al zijn klasgenootjes hebben er een; ik wil hem dat niet als enige ontnemen. Wel geloof ik dat die flessen minder onschuldig zijn dan ze lijken. Enerzijds is het goed dat kinderen voldoende water drinken, anderzijds lijken ze er toch een voorkeur voor zoete drankjes door te ontwikkelen. Ik ben heel benieuwd wat de ervaringen van andere ouders zijn!”

Dochter van Miriam heeft een zeldzaam syndroom: “Via TikTok probeer ik bekendheid te creëren”

Ze werkt drie dagen als juriste, is moeder van vier dochters en vertelt op haar blog MeerVanMir uitgebreid over haar drukke en volle leven. Inmiddels heeft ze TikTok ontdekt en meer dan 75.000 mensen volgen haar. “Op TikTok vertel ik veel over Noortje, onze derde dochter die een zeldzaam syndroom heeft waarover nog niet zoveel bekend is… LEES HIER VERDER!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Safia -

Vind klinkklare onzin flessen, dat mensen daar 50 euro uit geef is mij raadsel, geeft kind normaal drink bekker met water, en stop al onzin

Joris -

“Al zijn klasgenootjes hebben er een; ik wil hem dat niet als enige ontnemen”. Sinds wanneer is dat nog een argument voor weldenkende mensen? Het heeft alle schijn van een verslaving. Jullie zoon is een junk geworden onder jullie ogen.

Rieneke -

Hier worden de waterflessen ook gebruikt. Jullie zoon is slim en neemt een loopje met jullie. Ik gebruik zelf ook de waterfles maar zonder pods want ik proef echt geen “cola” of iets als ik er een pod op hebt. Ik vind de waterfles wel veel fijner drinken dan een gewone waterfles of bidon. Mijn kinderen proeven vaak ook gern smaakje of heel licht maar dat is al na gebruik van de pod bij hun ook na 3 weken volledig verdwenen. Gewoon de pod bij je kind niet wisselen en er wel op doen. Je zult zien (probeer het zelf) dat hij exht niet cola proeft o.i.d. en al helemaal geen smaak aan zit als je een oude pod op doet.

Reageer ook