fb
Damespraatjes Damespraatjes

Alcoholvrij genieten van een gin tonic? Dat kan met deze alcoholvrije gin!

alcoholvrije gin

Afgelopen januari deed ik mee aan Dry January. Ik had net het boek ‘Sinds ik niet meer drink’ van Evi Hanssen uit en was compleet geïnspireerd. Tijdens een lange wandeling op nieuwjaarsdag nam ik het besluit om heel januari de kurk in de fles te laten. Ik had verwacht er de grootste moeite mee te hebben. Als een vrouw van het goede leven is de stap van een glas Bourgogne naar een kop brandnetelthee op de vrijdagavond een hele grote. Maar geloof het of niet; ik vond het heerlijk om niet te drinken. Het beviel me zelfs zo goed dat ik mijn Dry January doortrok in de eerste twee weken van februari. Een leven zonder alcohol is heerlijk én er zijn zo veel lekkere alcoholvrije manieren om te genieten. 

Alcoholvrije gin

Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik inmiddels weer compleet ben gereïntegreerd in de wijnwereld. Die zes weken zonder alcohol bevielen me goed, maar om nou te zeggen dat ik voor altijd zonder wijn zou kunnen? Daar ben ik nog niet. Wél heb ik tijdens Dry January ontdekt dat alcohol geen vereiste is tijdens een borrel of etentje. Ik experimenteerde met alcoholvrije wijn, alcoholvrije champagne en alcoholvrije cocktails. Dat experimenteren stond even op een wat lager pitje, maar dankzij een nieuwe ontdekking ben ik weer back in alcohol-free business. Namelijk: alcoholvrije gin!

Sir Cill 0,0 %

Ik kreeg een fles Sir Chill 0,0 % cadeau. Wat als eerste opvalt is de werkelijk beeldige fles met kleurrijke veldbloemen. De prachtige bloemen op de fles zijn niet alleen esthetisch zeer bevredigend; ze zeggen ook iets over de smaak van het product. Voordat ik hier verder op de smaak inga (lees rustig verder, dat komt!), wil ik eerst wat meer over het product zelf vertellen. Here we go!

alcoholvrije gin

Alcoholvrije gin

Sir Chill 0,0 % is een alcoholvrije gin. Hij werd ontwikkeld door twee sigarenliefhebbers uit België. Tijdens hun reizen maakten ze kennis met de beste tabak ter wereld. Dit inspireerde ze om de tabak niet alleen voor sigaren te gebruiken, maar ook in een alcoholvrije gin te gebruiken. Wellicht denk je: tabaksmaak, dat kan toch niet lekker zijn? Think again! Een subtiele hint van tabak is al eeuwenlang geliefd in topwijnen uit de beste jaren. Ik kan er altijd erg van genieten.

Smaaksensatie

De subtiele sensatie wordt gecombineerd met toetsen van vanille, mandarijn en amandel. Als geheel zorgt het voor een kruidige, fleurige en complexe smaakexplosie. Optimaal om te gebruiken in een uitmuntend samengestelde alcoholvrije gin-tonic. Het is ook altijd leuk om te experimenteren met andere gin-based cocktails, zoals een Tom Collins (gin, soda, citroensap en suikersiroop).

Musthave

Als je het mij vraagt is de Sir Chill 0,0 % een musthave voor jouw drankkast. Of je nou altijd alcoholvrij drinkt of dat je zo af en toe de alcohol laat staan: het is een goed product om in huis te hebben. Op de eerste plaats door de complexe en prettige smaakbeleving, maar zeker ook door de mooie totstandkoming van de alcoholvrije gin. Leuk om voor gasten te schenken tijdens een etentje of borrel.

alcoholvrije gin

In huis halen?

Kortom: ik zou je zeker aanraden de Sir Chill 0,0 % in huis te halen. In oktober doen flink wat mensen mee aan Sober October, de feestdagen komen sneller dichterbij dan je lief is en daarna rollen we met z’n allen Dry January in. Met zo’n goed alcoholvrij alternatief wil je niet anders meer.

Ben jij ook een echte GT-liefhebber? En zou jij een alcoholvrije gin wel willen proberen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook