fb
Damespraatjes Damespraatjes

Alarmsysteem zorgt voor een veilig gevoel in en om het huis

Laat ik het afkloppen: bij ons is nog nooit ingebroken. Wel wonen wij in een buurt waar de huizen regelmatig worden bezocht door het inbrekersgilde. En slachtoffers zeggen altijd hetzelfde: het is zo naar als vreemde al je spullen hebben doorzocht, je hele huis overhoop hebben gehaald. Belangrijk dus om je woning goed te beveiligen.

Eenvoudig systeem

Dat begint uiteraard met degelijk hang- en sluitwerk. Vul dit aan met een alarmsysteem en je maakt het inbrekers gelijk een stuk moeilijker. Bij een alarmsysteem denk je misschien eerder aan bedrijven dan aan je eigen woning, maar tegenwoordig hebben niet alleen bedrijven en villa’s alarmsystemen. Bij verschillende bouwmarkten zijn systemen te koop die je makkelijk zelf kunt installeren. Het zorgt ervoor dat als iemand je huis betreedt er een signaal afgaat dat de inbreker afschrikt. Als je dat combineert met een buitenlamp die op bewegingen reageert, ben je al redelijk beveiligd.

Centrale

Je kunt ook kiezen voor een alarmsysteem dat kan worden aangesloten op een centrale die bij melding een beveiligingsbedrijf inschakelt. Er wordt dan door een medewerker van het bedrijf gekeken of er iets aan de hand is. En dan heb je het hoogstaande systeem dat naast waarschuwt dat er volk in je huis is dat er niets heeft te zoeken, een aantal andere functionaliteiten heeft. Zo kan een sensor van dit systeem ook brand detecteren. Dit systeem is uit te breiden met camera’s.

Effectief

Tenslotte is er het alles in 1 systeem dat functioneert middels de mogelijkheden die internet biedt. Als de kabel er al ligt en er is connectie met de internetaanbieder, dan kun je bijvoorbeeld via je mobiele telefoon op de hoogte worden gehouden van meldingen. Door sensoren en detectoren met elkaar te laten communiceren is het mogelijk een alarmsysteem effectief in te zetten. Loos alarm is er dan veel minder en dat betekent dat hulpdiensten niet onnodig hoeven uit te rukken.

Persoonlijk alarm

Wie alleen woont en zich onveilig voelt, kan gebruik maken van een persoonlijk alarm. Je draagt dan een knop aan een ketting om je nek en als er iets is, als je bijvoorbeeld vermoedt dat er een inbreker is of als je je niet goed wordt, kun je op de knop drukken en sta je gelijk in verbinding met een centralist die je te woord staat. Niet alleen bedoeld voor ouderen, ook jongere mensen kunnen zich alleen niet prettig voelen en gebruik maken van dit systeem.

Kosten

De kosten van een alarmsysteem variëren: het is maar helemaal wat je wenst en hoe je je woning en dus jezelf wilt beveiligen. Een ander voordeel van een goed alarmsysteem: je verhoogt de waarde van je huis ermee. Kan ook mooi meegenomen zijn.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook