fb
Damespraatjes Damespraatjes

Agent die 5-jarige uit brand redt is jaren laten bij haar diploma-uitreiking

Toen Josi Aponte afgelopen week haar diploma ontving op de Eastern Connecticut State University was één van de belangrijkste gasten de politieagent die haar het leven redde toen ze 5 jaar oud was.

“Ik stierf bijna, maar ik kreeg een tweede kans in dit levenen dat kwam door Peter en alle mensen die mij die dag hebben geholpen.”, vertelt zij aan de lokale krant in Hartford.

In de zomer van 1998 arriveerde politie agent Peter Getz bij een brandend appartementen gebouw in Hartford, Connecticut. Een brandweerman overhandigde hem een 5 jarig meisje dat niet meer reageerde en bedekt was met as. Er was geen ambulance in de buurt en Getz legde Josi op de achterbank van zijn auto en begon met reanimatie terwijl zijn partner de auto naar het ziekenhuis reed.

Josi die een hartstilstand had kwam weer bij in de auto en ademde zelfstandig toen ze bij de spoedeisende hulp aankwamen.

Josi: “Er is mij verteld dat ik overleden was als we op de ambulance hadden gewacht.” Peter Getz heeft haar echt het leven gered en wat is het dan geweldig dat hij jaren later nog zo betrokken bij haar is dat hij bij haar diploma-uitreiking aanwezig is.

Bron: Huffington Post

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook