fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kan je de afwas doen met handzeep?

afwassen handzeep

Eén van mijn grote vrienden bij ons in huis, is de afwasmachine. Hoewel ik bijna alles in de afwasmachine gooi, zijn er ook een aantal dingen die ik altijd met de hand afwas. Denk aan de flesjes van Sophia of de goede koksmessen. Laatst had ik een enorm aanrecht vol met dit soort dingen, maar ontdekte dat het afwasmiddel op was. Wat nu?

Kan je afwassen met handzeep? 

Ik had geen tijd om naar de supermarkt te fietsen om een nieuwe fles afwasmiddel te kopen. En het alleen met water schoonmaken? Dat vind ik ook niet zo hygiënisch. Ik heb het toen afgewassen met handzeep. Maar is dit beter dan met alleen water?

Lees ook: De lessen van de vaatwasman

Wat doet afwasmiddel?

Om vet en viezigheid van borden, kopjes en bestek te verwijderen, heb je een product nodig dat ontvet. Afwasmiddel is om deze reden super ontvettend en krijgt je afwas daarom ook zo lekker schoon.

Wat doet handzeep?

Om vieze handen schoon te krijgen, heb je ook een ontvettend middel nodig. In handzeep vind je dit dan ook. Om de formule fijn en zacht voor je handen te maken, wordt er meestal een verzachtend middel aan toegevoegd.

Kan je handzeep gebruiken voor de afwas?

Gezien het ontvettende middel wat je ook in de handzeep terugvindt, is het inderdaad mogelijk om de afwas te doen met handzeep. Houd er echter rekening mee dat je meer handzeep dan afwasmiddel nodig hebt, doordat er relatief minder ontvetter inzit. Waar je bij afwasmiddel aan slechts één druppel vaak genoeg hebt, heb je bij handzeep dus meer nodig. Vanuit een milieuperspectief kan je dan dus ook beter voor afwasmiddel kiezen. Maar voor een keertje? Is handzeep helemaal prima!

Heb jij ooit handzeep als afwasmiddel gebruikt? En werkte dit voor jou? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Nee, nooit gedaan. Kwestie van op tijd inkopen.

Reageer ook