fb
Damespraatjes Damespraatjes

Afvallen na vakantie in Amerika

Afvallen na vakantie in Amerika

Mijn dochter studeert sinds een paar maanden in California en voor ons natuurlijk een leuke aanleiding om ons in het Amerikaanse onder te dompelen en haar te bezoeken. We maakten daar natuurlijk meteen een vakantie van en hebben flink wat gereisd en bekeken. Volgens mijn andere dochters moesten we vooral maar flink wat shoppen, want met deze historisch lage dollar koers zou het een gemiste kans zijn als je het niet doet. Daar waar ik denk: we gaan naar de Golden Gate, Alcatraz, Fishermans’ Wharf, denken mijn dochters aan de Macy’s, de Abercrombie & Fitch en de Cheesecake Factory… Tijd voor: afvallen na vakantie in Amerika!

Afvallen na vakantie in Amerika

Vooral over dat laatste gaat nu deze column: de XXL verleidingen van de Verenigde Staten. Alles is daar megagroot en megalekker. Gigantisch in het kwadraat. Een pizza is geen bordje vol, maar een doos vol. Een kleine Coca Cola is zo groot als een Jerrycan. De hamburgers zijn giant en de Hhoppers mega! Kortom is dit wel een land geschikt om aan een goed figuur te werken en je zelf bikini klaar te maken voor de komende zomer…?

Ook het land van de XS

Gelukkig is de USA niet alleen een land van XL, maar ook van de XS. Veel dieetgoeroe’s komen daar vandaan en de fitness en aerobics zijn er bedacht en bieden tegenwicht aan de enorme zwaarlijvigheid van de standaard Amerikaan. Vooral in California zijn er gezondheidsfreaks die de hele dag met hun eten en figuur bezig zijn en zelfs een personal trainer hebben om goed gevormd op de beach of de set aan te treden.

We gaan ervoor

Ik heb me heerlijk onderdompelt in dit land van uitersten en ben me lekker te buiten gegaan aan de mega salad-bars en zo nu en dan een koffie bij de Starbucks. De Cheesecake Factory hebben we bezocht en ook de Melting Pot (kaasfondue keten) en dat moet natuurlijk kunnen. Grote verrassing bij thuiskomt natuurlijk wat de weegschaal zou aangeven. Ik kan je vertellen dat mijn broeken wat strakker zitten, maar ik ben wel vol inspiratie om niet te worden zoals verschillende zwaarlijvige Amerikanen die ik in de restaurants tegenkwam. We gaan er voor! Gezond eten en lekker veel sporten.

Over Sandra

Sandra is hoofdredacteur van damespraatjes.nl en Bookaccino.nl en schrijft bijna wekelijks een column voor Valtaf.nl over haar afvalervaringen.

Praat met ons mee

Ben jij op vakantie geweest naar het land van de XXL? En wil jij ook afvallen na vakantie in Amerika? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook