fb
Damespraatjes Damespraatjes

Affordable Art Fair 2012: met een Damien Hirst naar huis?

Van donderdag 25 tot en met zondag 28 oktober staat de Gashouder in Amsterdam weer geheel in het teken van betaalbare hedendaagse kunst, tijdens de zevende editie van de Affordable Art Fair Amsterdam. De kunstbeurs die al sinds 2007 ieder jaar duizenden kunstliefhebbers aantrekt, is inmiddels een begrip onder een breed publiek. Ervaren verzamelaars en beginnende kunstkopers vinden op deze beurs inspirerende werken van opkomende talenten en bijzondere collecties van galeries. En dat voor een aanschafprijs tussen de €100,- en €5.000,-. 

Nieuw dit jaar is ‘De keuze van…’: een bekend persoon uit de kunstwereld mag volledig naar eigen smaak en voorkeur een collectie samenstellen. Deze editie bijt ‘enfant terrible’ Rob Malasch het spits af met ‘De keuze van Rob Malasch’, een verzameling van kunstenaars die deze galeriehouder persoonlijk het meest aanspreken. Daarnaast keert, zoals ieder jaar, het onderdeel ‘Ongekend Talent’ terug. In samenwerking met het Stedelijk Museum Schiedam – bekend als het museum voor hedendaagse Nederlandse kunst – zijn recent afgestudeerde talenten van de Nederlandse Kunstacademies geselecteerd. De Affordable Art Fair biedt deze upcoming talents een podium om hun kunstwerken tentoon te stellen aan een groot publiek.

Een ‘Damien Hirst’ mee naar huis

Werk van wereldberoemde en veelbesproken kunstenaars is te vinden op de Affordable Art Fair. Een opvallende naam in de lijst is Damien Hirst, de Britse kunstenaar die bekend staat om zijn gedurfde kunstwerken. Lionel Gallery uit Laren presenteertenkele van zijn kunstwerken op de Affordable Art Fair, waaronder spot prints en silk screens. De Jaski Art Gallery is weer van de partij met onder andere kunstwerken van Emilio Kruithof, Chris Berens, Jill Greenberg en Rob Scholte. Een andere zeer welkome gast is Frantic Gallery uit Japan, die werk van jonge Japanse kunstenaars brengt.

Internationaal meer dan 1 miljoen bezoekers

Ook internationaal maakt de Affordable Art Fair een succesvolle ontwikkeling door; sinds de lancering in 1999, hebben wereldwijd meer dan 1 miljoen mensen de kunstbeurs bezocht en is in totaal meer dan 185 miljoen euro aan kunst verkocht. Inmiddels wordt de Affordable Art Fair in maar liefst 15 steden, verspreid over vier continenten, georganiseerd. Van Londen en New York tot Mexico City en Melbourne. Volgend jaar volgt de introductie in Delhi, India.

Kunst kijken met nijntje

Ouders kunnen hun kleintjes gezellig meenemen naar de Affordable Art Fair. Nijntje, het wereldberoemde konijn van Dick Bruna, maakt haar opwachting op de kunstbeurs. In diverse boeken van nijntje speelt kunst een grote rol, zoals in nijntje in het museum en nijntje wordt kunstenaar. Voor kleine bezoekers is nijntje een goed herkenningspunt bij de kinderopvang en kinderactiviteiten. Er is zelfs een expositie gewijd aan het werk van Dick Bruna, die zelf Léger, Mondriaan en Matisse als zijn belangrijkste bronnen van inspiratie noemt. De ontwerpstijl van Bruna wordt geroemd om het summiere kleuren- en lijnenspel.

www.affordableartfair.nl

www.twitter.com/AAFAMS

www.facebook.com/AAFAMS

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook