fb
Damespraatjes Damespraatjes

Advies gevraagd: Mijn puberzoon houdt zich niet aan het social distancing

Mijn puberzoon Luca (17), lijkt zich helemaal niks aan te trekken van het Coronavirus en alle maatregelen die hier aan verbonden zijn. Hij zou dit jaar eigenlijk eindexamen doen en met zijn vrienden op examenreis gaan, maar nu dat afgeblazen is verveelt hij zich drie slagen in de rondte. De eerste dagen vond hij het nog ‘chill’. Hij zat veel op zijn kamer te gamen en bouwde met zijn vader en broertje een boomhut in de tuin.

Dringt niet door

Nu is dat helemaal anders. Hij gaat elke ochtend de deur uit en komt pas ’s avonds weer terug. Als ik hem vraag wat hij heeft gedaan, zegt hij dat hij ‘gewoon buiten’ is geweest. Als ik hem vraag of hij zich wel aan de anderhalve meter afstand tot anderen heeft gehouden, dan zegt hij dat het hem niet boeit. Als moeder probeer ik hem duidelijk te maken hoe belangrijk het is om allemaal zo veel mogelijk thuis te blijven, maar de ernst van de situatie dringt bij hem niet door.

Niks werkt

Ik weet niet goed hoe ik het moet aanpakken. Hem opsluiten op zijn kamer is geen optie, maar hem gewoon zijn gang laten gaan ook niet. Ik heb hem al geprobeerd om te kopen met nieuwe games, zodat hij thuis op zijn kamer kan spelen, maar hij zegt dat hij daar geen behoefte aan heeft. Ook de ouders van zijn vrienden heb ik gesproken en zij zeggen hetzelfde probleem te hebben. Als ouders hebben we besloten ze geen zakgeld te geven zo lang ze deze maatregelen negeren, maar omdat ze allemaal een bijbaantje bij supermarkten en bezorgdiensten hebben is ook dat geen straf.

Zijn er andere moeders met puberende kinderen die hier ook tegenaan lopen? Of iemand die weet hoe ik dit kan oplossen? Heel erg bedankt!

Op respectvolle wijze meepraten of jouw advies achterlaten? Heel fijn! Dat kan in de reacties onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook