Acht super slimme bewaartips voor je koelkast

Kom je net thuis van het boodschappen doen? En vraag je je wel eens af waar je wat nou het beste kan bewaren?  Natuurlijk is dat heel voor de hand liggend: wat in de winkel in de koeling ligt, zet je thuis ook koel.

Er zijn uitzonderingen zoals eieren, die horen in de koelkast. Hieronder acht bewaartips voor je koelkast die we van het Voedingscentrum kregen:

  • Zet je koelkast op 4ºC.
  • Houd zoveel mogelijk dezelfde indeling aan, zodat je altijd weet waar je iets terug kunt vinden. Zet producten die het snelst op moeten, vooraan.
  • Bewaar producten zoveel mogelijk in de originele verpakking. Is iets geopend, dek het dan goed af.
  • Restjes kun je na bereiding maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Laat warme gerechten eerst goed afkoelen, voordat je ze in de koelkast zet.
  • Zet de koelkasttemperatuur tijdelijk wat lager als je er veel ongekoelde producten in hebt gelegd.
  • Producten die je gekoeld moet bewaren, zoals vleeswaren of salades, kun je na gebruik beter zo snel mogelijk weer terug in de koelkast zetten.
  • Rauwe producten moeten gescheiden blijven van bereide producten. Dat is vooral belangrijk bij vlees en vis.
  • Rauwe producten zet je onderin de koelkast, boven de groentelades, daar is het het koudst. Stop je eten in bakjes of trommels om het te beschermen tegen uitdrogen, bacteriën en andere stoffen.

Hieronder de meest ideale koelkastindeling. Kun je het niet lezen? Klik dan op de afbeelding.

koelkastindeling-volgens-voedingscentrum

Reageer ook