fb
Damespraatjes Damespraatjes

Nina's aardappelnestjes met erwten

De feestdagen komen er weer aan, dat betekent weer volop kerstdiners met de hele familie. Het lijkt nog ver weg, maar voor je het weet is het zover, het nadenken over het kersdiner kan dus beginnen!


Wat ik altijd leuk vind aan het kerstdiner is dat je bijzondere dingen eet, die je de rest van het jaar eigenlijk niet eet. Dingen zoals parelhoen en zelfgemaakte sachertorte. Ook de bijgerechten mogen altijd wat specialer zijn met kerst, niet gewoon gekookte aardappels. Dit bijgerecht is echt heel erg lekker en ziet er ook heel feestelijk uit!

Als bijgerecht voor 6 personen:

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 200 gram erwten
  • 2 eidooiers
  • scheut melk
  • klontje roomboter (40 gram)
  • 10 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en peper

Schil de aardappels en kook ze in het geheel in ongeveer 20 minuten gaar met een snufje zout.
Verwarm ondertussen de oven voor op 250 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Als de aardappels gaar zijn, stamp ze dan met de pureestamper tot puree en meng er de boter, het scheutje melk, de eidooiers, 4 eetlepels Parmezaan en een snuf peper en zout door. Maak hem lekker smeuïg en niet te droog. Maak nu een soort nestjes/kransjes van de aardappelpuree met een spuitzak, zorg ervoor dat in het midden ruimte overblijft om de erwten in te leggen. Met deze hoeveelheid kun je ongeveer 30 kleine nestjes maken van circa 4 cm. Je kunt ze ook groter maken.

Bak alle nestjes 10 tot 12 minuten in de oven goudbruin. Kook ondertussen de erwten gaar. Als de aardappelnestjes eruit komen, vul dan elk nestje met een lepeltje erwten en bestrooi ze op het laatste met de overgebleven Parmezaanse kaas.

Nina Stroo is 24 jaar en sinds kort afgestudeerd als cultureel erfgoed specialist. Ze is gek op reisjes maken, eten, koken en shoppen. Naast al het eten, koken en winkelen houdt Nina hier ook dagelijks een blog over bij, Nina Dinners. Nina houdt ons elke 2 weken op de hoogte van haar culinaire ervaringen. Heerlijke recepten, snelle maaltjes en leuke tripjes; Nina schrijft over alles op het gebied van eten! Want more? Check www.ninadinners.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook