Ben je op zoek naar een lekker én uniek vegetarisch gerecht? Denk dan eens aan pulled jackfruit! Dit lijkt op het populaire pulled chicken of pulled pork, maar dan zonder vlees. Jackfruit is namelijk een vrucht, met de bijzondere eigenschap dat het de smaak van vlees kent. Mits je de juiste bereiding toepast natuurlijk! In deze blog lees je ons recept.
Smullen maar: pulled jackfruit
Als vegetariër lijkt het misschien moeilijker om elke dag weer iets smakelijks op tafel te zetten. Gelukkig hoeft dat helemaal niet het geval te zijn! Je hebt soms wellicht wat meer creativiteit nodig, maar kunt zeker heerlijk eten. In onze tips voor suggesties over wat vandaag te eten mag pulled jackfruit niet ontbreken, als goede vleesvervanger. Het gaat hier dus om een vrucht, die ook nog eens heel gezond is. Verder houdt de term ‘pulled’ in dat de smaak en textuur zacht zijn, zoals bij stoofvlees.
De ingrediënten
Benieuwd welke ingrediënten je nodig hebt, om dit recept voor 4 personen te maken? We zetten het hieronder op een rijtje:
- Blik young jackfruit (zo’n 500 gram)
- 4 zachte broodjes (zoals brioche of witte bolletjes)
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode uien
- 4 wortelen
- 300 gram rode kool
- 100 gram augurken
- 4 el barbecuesaus
- 4 el mayonaise
- 2 el mosterd
- 2 el wittewijnazijn
- Olijfolie
- Peper en zout
De bereiding
Je maakt de pulled jackfruit op een broodje op de volgende manier klaar:
Stap 1
Snijd de groenten. Snijd de knoflook fijn, de ui in halve ringen, en de wortel, rode kool en augurk in dunne reepjes.
Stap 2
Maak de salade in een saladekom. Meng de mayonaise, mosterd en wittewijnazijn tot een dressing. Voeg peper en zout toe. Voeg de wortel, rode kool en augurk toe en meng goed. Bewaar apart.
Stap 3
Stop de broodjes kort in de oven, om ze wat knapperiger te maken. Een paar minuten op 200 graden.
Stap 4
Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui kort.
Stap 5
Spoel de jackfruit kort onder de kraan. Trek het uit elkaar, totdat er sliertjes ontstaan. Voeg de jackfruit bij de pan en bak 5 à 7 minuten. Voeg de barbecuesaus en optioneel wat peper en zout toe en laat nog een minuutje koken.
Stap 6
Snijd de broodjes open en beleg ze. Schep eerst de jackfruit op het broodje. Vervolgens schep je de salade erop. Je kunt de helft van de salade op het broodje scheppen en de andere helft ernaast serveren. Serveer direct.
Zo maak je een heerlijk vegetarisch gerecht! Je kunt het ook vegan maken, door de mayonaise achterwege te laten. Of je nu zelf vega(n) bent of visite over de vloer krijgt waar je het voor wilt maken: dit lekkere recept is gegarandeerd een succes. Eet smakelijk!