fb

9 feitjes waardoor katten wél jouw respect verdienen

Heb jij echt helemaal niets met katten en ben je veel meer een hondenvriend? Natuurlijk willen we jou je liefde voor je hond niet afpakken, maar de volgende feitjes zorgen er misschien wel voor dat je iets meer respect gaat krijgen voor poezen.

Lees ook: Gangster kat ruïneert interieur

1. Katten hebben negen levens. Er is zelfs een kat die een val van de 32e verdieping van een flatgebouw heeft overleefd.

2. De kat als huisdier bestaat al heel lang. Er zijn aanwijzingen dat ze al zo’n 3.600 jaar geleden bij de mensen woonden.

3. De rijkste kat in de wereld heeft een vermogen van 13 miljoen dollar. Hij vergaarde zijn vermogen via een erfenis. De vraag is natuurlijk waar hij dat geld allemaal aan gaat uitgeven.

4. Het brein van de kat komt voor 90% overeen met het brein van de mens. Dat is meer overeenkomst dan we met de hond hebben.

5. Katten kunnen meer dan 100 verschillende geluiden maken. De hond maar 10.

6. Een oude legende claimt dat de katten zijn ontstaan toen een leeuw aan boord van Noach’s ark niesde en toen kwam er twee katten uit hem. Maar dit “feitje” geloven jullie vast niet.

7. Een kat is sneller dan Usain Bolt. Helaas mogen katten niet meedoen aan de Olympische Spelen. Dat zou een verrassende winnaar hebben opgeleverd.

8. Katten kunnen hun gemiauw zelf aanpassen. Ze kunnen zelfs zover gaan dat ze een mensen baby imiteren als ze trek in eten hebben en jouw aandacht willen vangen. Eigenlijk kunnen ze gewoon heel goed manipuleren.

9. Katten hebben 7 keer minder licht nodig dan mensen om te kunnen zien. Waar jij afhaakt in het donker zien zij nog heel veel.

We zijn heel benieuwd of jij als hard-core hondenliefhebber nu toch ook een beetje respect voor de kat kan opbrengen.

Heeft iemand nog meer feitjes waarmee katten respect kunnen afdwingen? Laat het ons weten.

 

Reageer ook