fb
Damespraatjes Damespraatjes

8 weetjes over de G-spot

Voor veel vrouwen en mannen blijft het een groot mysterie: de G-spot. Ook de wetenschap is er nog niet over uit of dit ‘magische plekje’ wel echt bestaat. Eén ding is echter wel zeker: er zijn vrouwen die er enorm van kunnen genieten! We hebben hier 8 leuke weetjes over de G-spot voor je op een rijtje gezet. Welke wist jij al wel, en welke nog niet?

1. De G-spot heet de G-spot omdat hij is vernoemd naar gynaecoloog Ernst Gravenberg. Not so sexy…

2. In tantrische seks wordt de G-spot de Sacret spot genoemd. Het wordt gezien als het seksueel-emotionele centrum van de vrouw.

3. Niemand weet of de G-spot echt bestaat. Er is enorm veel onderzoek naar het speciale plekje gedaan, maar veel onderzoeken spreken elkaar tegen. Onderzoekers die zeggen dat hij niet bestaat, geven vaak de verklaring dat je een deel van de clitoris voelt.

4. Niet elke vrouw kan haar G-spot voelen… Niet gek als je leest dat de wetenschap eigenlijk niet eens weet of hij wel of niet bestaat.

5. De wetenschappers die zeggen dat de G-spot bestaat, zeggen dat hij zich aan de voorwand van de vagina, zo’n 3-5 cm naar binnen bevindt. Elke vrouw is anders, dus hij kan bij jou natuurlijk net wat meer naar boven of beneden  liggen. Ook kan het natuurlijk zo zijn dat je hem helemaal niet voelt.

6. Wil je genieten van de kracht van je G-spot? Dan heeft hij directe stimulatie nodig. Het heeft geen effect als je er vlakbij of net naast zit.

7. Je kunt hem het ‘makkelijkste’ vinden door zelf met je vingers opzoek te gaan. Ook kan je je bedpartner hierbij betrekken natuurlijk! Wil je hem door middel van penetratie vinden? Dan schijnt hij het makkelijkste vindbaar wanneer jij bovenop de man zit. Zo heb je meer controle over de bewegingen.

8. De G-spot wordt groter wanneer je opgewonden bent. Het is dan ook aan te raden om het voorspel niet over te slaan als jij opzoek gaat naar je G-spot.

Lees ook: 3 tips om je vagina lekkerder te laten ruiken

vagina-lekkerder-laten-ruiken-760x440

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook