fb
Damespraatjes Damespraatjes

8 trucjes om zonder pijn en moeite gezond te blijven

Kan je gezond zijn als je niet naar de sportschool gaat en je geen superfoods eet? Ja, het kan! Ook voor mensen die geen zin in al die health trends hebben is het zeker mogelijk om gezond te blijven. We hebben hier 8 manieren hoe je zonder pijn en moeite hartstikke gezond blijft! 

1. Sporten in bed

Fit blijven zonder moeite te doen? Dan doe je toch gewoon je workout in je bed? Met een goede vrijpartij verbrand je al flink wat calorieën, maar ben je niet in ‘de mood’, dan kan je altijd een speciale work-out voor in je bed doen. Je kunt heel veel van dit soort work-outs vinden op YouTube. Zo hoef je lekker nooit meer naar de sportschool!

2. Milkshake als ontbijt

Ontbijten is heel belangrijk, dat weet je inmiddels vast wel. Maar ben jij nooit zo van de volkoren boterhammen met kipfilet of havermout met fruit? Maak dan gewoon een milkshake! Gooi 200 milliliter amandelmelk, 100 gram bevroren aardbeien en 1 bevroren banaan in de blender. Laat hem op de hoogste stand draaien totdat het één glad geheel is. Jummie, een heerlijke en gezonde milkshake!

3. Vitamine supplementen 

Heb jij ook geen zin om elke dag bij te houden of je al die belangrijke vitaminen wel binnen hebt gekregen? We geven je groot gelijk! Je weet zeker dat je niks tekort komt door elke dag multivitamine tabletten te slikken. Deze kan je onder andere kopen bij Vitaminstore.nl.

4. Slapend gezond worden

Wist je dat te weinig slaap heel erg slecht voor je is? Zorg er daarom voor dat je elke nacht in ieder geval zeven uur slaap krijgt! Neem je slaap daarom serieus en zie het als een essentieel onderdeel van jouw gezondheid. Slapend gezond worden noemen we dat!

pexels-photo-179912

5. Groene thee

Groene thee zou jouw beste vriendje moeten worden! Het is natuurlijk heerlijk om mee op te warmen als het koud is, maar groene thee is ook nog eens super gezond. Zo zou het de kans op kanker verkleinen én helpt het bij het afvallen doordat het je metabolisme een boost geeft.

6. Koekjes achter slot en grendel

We kwamen op Facebook een hilarische oplossing tegen ongecontroleerd snaaien tegen: koek- en snoeptrommels die je met een tijdslot kunt dichtmaken. Zo kan je jezelf beschermen doordat je die heerlijke koekjes en snoepjes simpelweg niet meer kunt pakken. Handig!

7. Drink genoeg water

Een heel groot deel van de mensen drinkt te weinig water. Als je het ons vraagt is genoeg water drinken één van de makkelijkste manieren om aan je gezondheid te werken omdat het ook nog eens heel erg lekker is. Oh, en wist je dat je met het drinken van ijswater ook nog eens calorieën verbrandt?

8. Start met mediteren

Fysieke gezondheid is natuurlijk belangrijk, maar vergeet ook je mentale gezondheid niet! Door regelmatig te mediteren zorg je goed voor je geest én leer je je leven beter onder controle te houden. Zo hebben we van veel mensen gehoord dat dagelijks mediteren een goede ondersteuning van het afvallen is. Niet doordat je veel calorieën verbrandt, maar wel doordat je je eetgedrag in de hand leert houden.

Heb jij nog handige manieren hoe je makkelijk gezond kan worden? Laat het ons weten in de comments onder dit artikel!

Reageer ook