fb
Damespraatjes Damespraatjes

8 fysieke signalen die je niet mag negeren

Natuurlijk ga je niet voor elk wissewasje naar de huisarts, maar bepaalde signalen mag je gewoon niet negeren. Ga ermee naar de huisarts en laat je geruststellen of verder behandelen. Op Dokterdokter.nl lazen we een artikel waarin meerdere symptomen worden behandeld, waar je niet zo maar aan voorbij mag gaan.

8 fysieke signalen die je niet mag negeren

1. Plotselinge en heftige hoofdpijn. Zeker als het gepaard gaat met slaperigheid, overgeven en coordinatieproblemen.

2. Uitval van bepaalde functies of verlammingsverschijnselen. Zoals het bijvoorbeeld niet meer kunnen praten, verwardheid, verlammingsverschijnelen in de armen, benen of gezicht.

3. Druk op de borst en je onwel voelen. Vooral bij pijn die uitstraalt naar de linkerkant van je lichaam, bijvoorbeeld naar je armen, nek of kaken. Helemaal in combinatie met zweten, misselijkheid, duizeligheid etc moet je aan de bel trekken.

4. In korte tijd heel veel afvallen. Dat lijkt heel fijn, zeker als je al een tijd last had van overgewicht, maar als het plotseling heel hard gaat is er mogelijk iets aan de hand.

5. Heftige pijn in je buik. Twijfel je of je naar de huisarts moet gaan, overleg dan even telefonisch met de assistente van de huisarts.

6. Een astma-aanval die steeds erger wordt. Heb je te lang zuurstofgebrek dan kan dat gevaarlijk zijn. Heb je last van sufheid en verwardheid, zweten of zie je er plotseling lijkbleek uit, neem dan snel contact op met de huisarts.

7. Bloedsporen in ontlasting of urine. Is het bloed helderrood in je ontlasting dan gaat het vaak om een wondje bij de anus. Is het donkerder, dan komt het mogelijk uit je darmen en is dat zeker een reden om de dokter te bellen. Heb je bloed in je urine? Bel dan altijd de dokter, ook als je nergens pijn hebt.

8. Depressieve gevoelens. Heb je al een tijd last van somberheid en lusteloosheid overleg dit zeker met je huisarts. Mogelijk word je doorverwezen naar een psycholoog, maar er zal ook zeker gekeken worden of er geen lichamelijke problemen zijn die de klachten veroorzaken.

We hebben in dit artikel in het midden gelaten wat de oorzaken kunnen zijn van de symptomen. Gelukkig zal er over het algemeen niet veel aan de hand zijn, maar negeer je klachten zeker niet en herken je één van de bovengenoemde symptomen ga dan zeker naar de dokter.

Wil je verder lezen over deze signalen en symptomen, lees dan het artikel op Dokterdokter.

Heb jij hier ooit last van?

Heb jij ooit één of meer van deze fysieke signalen gehad? En wat heb je toen gedaan? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook