fb
Damespraatjes Damespraatjes

7 vieze dingen die je lang niet vaak genoeg schoonmaakt

Onze wereld staat bol van de dingen die we vies vinden. Denk bijvoorbeeld aan de wc-bril, eten van de grond of een dood dier op straat. Maar, we vergeten soms weleens dat de alledaagse dingen om ons heen ook heel erg vies kunnen zijn. Dit kan over het algemeen geen kwaad, maar het is wel slim om deze dingen net iets vaker schoon te maken dan we nu doen… 7 vieze dingen die je lang niet vaak genoeg schoonmaakt!

1. Waterbakjes en voerbakjes van je huisdier(en)

Je eigen borden en glazen was je elke dag af. Waarom? Omdat er bacteriën op de borden en in de glazen komen. Je kunt waarschijnlijk wel raden dat dit ook bij de bakjes van je huisdier het geval is. Zet ze dus dagelijks in de vaatwasser of haal er een afwasborstel doorheen.

dierenbakje

2. Tandenborstel

Je tandenborstel gebruik je om je tanden schoon te maken, maar wist je dat je tandenborstel vaak zelf ook erg vies is? Uit onderzoek van TNO blijkt echter dat 45 procent van de mensen langer dan 3 maanden met een borstel doet. Doe dit zeker elke 10 a 12 weken!

tandenborstel

3. IJskast

De plek waar je je eten bewaart zou één van de schoonste plekken van het huis moeten zijn. En toch is de ijskast dit niet! We raden je aan deze in ieder geval om de week helemaal leeg te halen, alle producten die overdatum zijn weg te gooien en even een doekje er doorheen te halen. Zo houd je het lekker schoon!

ijskast

4. Make-up kwasten

Door met vieze kwasten je make-up aan te brengen, breng je ook viezigheid op je huid aan. Dit kan voor onzuiverheden en huidproblemen zorgen. En dat wil je juist niet! Maak ze het liefste elke keer schoon als je ze hebt gebruikt, maar in ieder geval elke week.

kwatsen

5. Koffiezetapparaat

Koffie! Wie heeft het niet kei hard nodig ’s ochtends? Toch zorgen we massaal erg slecht voor onze grote vriend het koffiezetapparaat. Er hopen zich makkelijk vuilresten en kalk op in het apparaat, wat ervoor kan zorgen dat je koffie anders smaakt of je machine zelfs stuk gaat. Check in de gebruiksaanwijzing hoe vaak je hem zou moeten schoonmaken en hoe je dit doet.

koffiezetapparaat

6. Kussens

Dit wist ik ook niet, maar in een ideale situatie zou je je hoofdkussens twee keer per jaar moeten wassen. Meestal kunnen ze gewoon op een lage temperatuur in de wasmachine en droger, maar check zeker even de wasvoorschriften. Ook in de stomerij kunnen ze je verder helpen.

kussens

7. Toetsenbord en muis

Hoe vaak zit jij met vieze handen aan je toetsenbord en muis? Ik durf te wedden dat dit meerdere keren per dag is! En hoe vaak was je daarna je handen? Ik ben bang dat je dit niet doet… Eigenlijk gek, want een toetsenbord is vaak erg smerig. Om de week even goed schoonmaken en desinfecteren dus!

toetsenbord

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Cleanroom schoonmaken -

De meeste van dit lijstje waren mij wel bekend, behalve die van de make-up kwasten!
Nooit over nagedacht, maar ga nu in de toekomst daar zeker beter op letten.
Hoe kan je ze het best schoonmaken? Gewoon met water?

Reageer ook