fb
Damespraatjes Damespraatjes

7 redenen waarom kitesurfen jouw nieuwe hobby zou moeten worden

Lisa is al meer dan 10 jaar helemaal verslaafd aan kitesurfen. Bij deze watersport vlieg je met behulp van een vlieger en de wind over de golven. Het ziet er super spectaculair uit. Kitesurfen is niet moeilijk om te leren en erg verslavend! Speciaal voor Damespraatjes schreef Lisa 7 redenen op waarom je deze sport eens moet proberen. Dat viel haar niet mee, want eigenlijk zijn het er veel meer dan 7!

  1. Laat je zorgen achter op het strand

Tijdens het kitesurfen ben je echt één met de natuur. Het enige geluid is het ruisen van de zee en het gewapper van de wind. Dit maakt kitesurfen haast meditatief. Zelf vind ik het heerlijk om ongedwongen in het nu te leven tijdens mijn tijd op het water.

  1. Buiten zijn is heerlijk

Baal je als er weer een vrije dag voorbij is gevlogen en je eigenlijk alleen maar wat hebt gerommeld in huis en wat tv hebt gekeken? Kitesurfen maakt je een echt buitenmens, wanneer je eenmaal de smaak te pakken hebt ga je in weer en wind lekker naar buiten! Nat word je toch wel en na het kiten kun je alsnog lekker Netflixen.

  1. De mooiste plekken ontdekken

De prachtigste kitesurfplekken vind je buiten de gebaande paden. Als je de wind volgt kom je uit bij nieuwe reisbestemmingen. Brazilië, Zanzibar of Sri-Lanka, de wereld ligt aan je voeten. Kitesurfen in bikini is heerlijk!

  1. Nieuwe mensen ontmoeten

De kitesurf community bestaat uit veel vriendelijke chille mensen. Kitesurfen is misschien een solo sport maar op het strand maak je snel nieuwe vrienden waar je na je sessie lekker een biertje of wijntje mee kunt drinken. De laid-back surfvibe is altijd zeker aanwezig!

  1. Fit worden op een leuke manier

Kitesurfen is een mega goede workout. Je verbrand al snel 600 calorieën per uur omdat je al je spieren gebruikt. In het begin ga je er nog wel achter komen dat je spieren hebt zitten op plekken waarvan je niet eens het bestaan wist haha. Nog een plus: je hoeft er niet eens voor te zweten.

  1. Kitesurfen is extreem veelzijdig

Je maakt snel progressie tijdens het kitesurfen en kunt steeds weer nieuwe doelen stellen voor jezelf: van een stukje varen tot bochten en je eerste sprongen. Daarnaast zijn er veel verschillende disciplines waaruit je kunt kiezen zoals freeriden, freestyle, wave, big air of hydrofoilen. Je kunt jezelf dus jaren lang blijven uitdagen en ontwikkelen.

  1. Vergroot je gevoel van geluk

Ik kies er altijd voor om dingen te doen die me gelukkig maken. De ervaring van het kitesurfen is zo uniek, hoe het voelt om door te lucht te vliegen tijdens een hoge sprong of door de golven te cruisen valt maar moeilijk te beschrijven. Kitesurfen heeft van mij een onbezorgder en gelukkiger persoon gemaakt en ik gun iedereen dezelfde ervaring.

Lisa van den Dool is 25 jaar oud en oprichtster van het online kitesurfplatform Kiteheart. Ze wil meer mensen op een laagdrempelige manier in aanraking brengen met kitesurfen. Op Kiteheart vind je een overzicht van alle Nederlandse kitesurfscholen en kun je gemakkelijk filteren en vergelijken om de school te vinden die het best bij jou past. Naast kitesurfen is Lisa ook gek op yoga, zwemmen, reizen en lezen. Je kunt Lisa en Kiteheart ook volgen via Instagram en Facebook.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook