fb
Damespraatjes Damespraatjes

7 ideetjes om de schoolspullen van je kind te personaliseren

Herinner jij je nog dat je voor het eerst naar de middelbare school ging? Ik weet het nog als de dag van gisteren? Super spannend vond ik het want ik kende bijna nog niemand op mijn nieuwe school. Ik wist eerlijk gezegd ook niet zo goed hoe het allemaal werkte op een middelbare school en in tegenstelling tot de rest van de klas had ik op mijn eerste schooldag geen schriften bij me. Op de basisschool kreeg je die gewoon van de juf of meester. Op de middelbare ging het er toch wel heel anders aan toe.

Veel van mijn klasgenootjes hadden leuke gekleurde schriften bij zich. Veel leuker dan die we op de basisschool hadden, want die waren meestal grijs en ze werden enigszins opgeleukt door de stickertjes die de juf er op plakte. Op deze manier probeerde ze de saaie schriften persoonlijker voor ons te maken. Tegenwoordig doen veel ouders dit voor hun kinderen. Hieronder een klein overzichtje van schoolspullen die je veel persoonlijker voor je kind kunt maken.

1. Schoolagenda. Tegenwoordig is de keuze voor een schoolagenda enorm. Maar ik kan je verzekeren dat een agenda met de foto van je kind met zijn beste vriend of vriendinnetje in bijzonder goede aarde zal vallen. Ze zullen het allebei leuk vinden, waarom bestel je er dan niet gewoon meteen twee?

2. Rugzak. Op school hangen er heel veel rugzakjes aan de kapstok. Hoe leuk is het als je kind direct zijn eigen rugzak herkent? Tip: maak ‘m zo persoonlijk mogelijk. Door er een foto op te laten drukken van je kind of misschien wel van zijn lievelingshuisdier.

3. Etui. Deze ligt vaak de hele dag bij je kind op tafel. Af en toe is het toch heerlijk om even weg te dromen en terug te denken aan de heerlijke vakantie die jullie hebben gehad en hoe leuk hij het had met je andere kinderen. Hoe mooi is het dan om een vakantiefoto op het etui te laten drukken?

4. Broodtrommel en drinkbeker. Deze zijn ook heel geschikt om te laten bedrukken. Er zijn zelfs bedrijven gespecialiseerd in het bedrukken van lunchboxen en bekers.

5. Etiketten. Handig. Niet alleen voor de schoolspullen, maar ook voor de sportspulletjes.

6. Schriften of notitieblokken bedrukken met een foto. Hiervan kun je er meteen flink wat van laten drukken. Hoe meer je er laat drukken, hoe goedkoper het vaak wordt. Bestond dit in mijn schooltijd maar, dan had ik niet steeds met van die saaie schriften rondgelopen.

7. Presentatiemap. Natuurlijk gebeurt er tegenwoordig heel veel op de computer en zal de spreekbeurt ook wel zijn voorbereid op de laptop of iPad. Toch zijn er ook wel scholen die willen dat het presenteren op een nog wat meer ouderwetse manier gebeurt. Als is het alleen al om die ervaring ook te hebben. Hoe leuk is het dan voor je kind om alles in een leuke (persoonlijk gemaakte) presentatiemap mee te nemen.

Hebben jullie nog andere schoolspullen voor je kind persoonlijk gemaakt? We zouden het leuk vinden als je dit met ons deelt. Dat kan hieronder bij REAGEER OOK. Dank je wel alvast voor je reactie.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook