fb
Damespraatjes Damespraatjes

7 dingen waar inbrekers op letten voordat ze inbreken

Zomers wanneer mensen de ramen open hebben staan en ’s winters wanneer het veel donker is, neemt de hoeveelheid inbraken vaak toe.  Gelukkig zijn er heel veel manieren om ervoor te zorgen dat je de kans op een inbraak zo klein mogelijk maakt. We hebben hier 7 dingen waar inbrekers op letten voordat ze inbreken. Doe hier je voordeel mee!

 1. Waardevolle spullen in het zicht

Een inbreker wil pas het risico van inbreken nemen, wanneer hij weet dat er ook wat te halen valt. Ziet hij een 65 inch plasma scherm hangen, 2 laptops op tafel en misschien wat sieraden in het zicht? Dan zal dit zeker één van zijn potentiële ‘werkplekken’ worden. Leg dus al je waardevolle spullen uit het zicht. Ook als je thuis bent!

laptop-1483974_960_720


2. Geen honden in huis

Wanneer er honden in en om het huis lopen, zal een inbreker minder snel toeslaan. Honden blaffen en maken het risico om ontdekt te worden dus groter.

pexels-photo-131279

3. Een stapel post in het zicht

Ligt er een enorme stapel post bij de deur of in de brievenbus? Dan zal de inbreker hoogstwaarschijnlijk vermoeden dat je op vakantie bent. Vraag daarom altijd aan de buren of zij jouw post willen weghalen wanneer je op vakantie bent.

letters-1659715_960_720

4. Geen alarmsysteem in huis

Net als een hond, vergroot ook een alarmsysteem de pakkans. Inbrekers zullen dus echt liever kiezen voor een huis zonder alarm, dan met een alarm. Wat ons betreft is dit een goede investering om jullie huis veilig te houden.

goal-1510580_960_720

5. Overduidelijke plekken voor het verstoppen van sleutels

Een reservesleutel onder de deurmat, achter de tuinkabouter of in een plantenpot is niet alleen voor jou handig, ook een inbreker kent deze plekken. Verstop je reservesleutel een stuk verderop (niet op je eigen terrein) en zorg ervoor dat niemand ziet waar je hem neerlegt. Zo kan een inbreker een eventuele sleutel nooit aan jouw huis linken. Nog beter: vraag aan de buren of zij een reservesleutel voor jullie willen bewaren.

garden-gnome-797563_960_720

6. Zo min mogelijk licht

Een licht huis is een onaantrekkelijk huis voor inbrekers. Licht doet vermoeden dat er mensen thuis zijn én het vergroot de kans dat een eventuele inbraakpoging snel gezien wordt. Zorg daarom ook als je weg bent voor wat licht in en om het huis.

vintage-1149558_960_720

7. Open ramen en deuren

En tot slot: een inbreker zal altijd kijken of er misschien gewoon wat ramen en deuren open staan. Lekker makkelijk! Zet je dan ook nog een ladder in de tuin, dan is hij zo binnen. Oh, en wordt er ingebroken en zijn er geen braaksporen te vinden? Dan zal je verzekering hoogstwaarschijnlijk geen geld uitkeren. En dat is dubbel pech.

open-window-1246191_960_720

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Rick -

Let er wel op dat goed hang- en sluitwerk meer preventief werk dan een alarm systeem. Als het alarm af gaat dan is er onvoldoende gedaan aan inbraakpreventie.

Edwin -

Niet eens met nummer 4,
Een alarmsysteem in huis hebben laat zien dat je iets van waarde in huis hebt, het betekend voor de inbreker dat hij of zei maximaal 3 of 4 minuten tijd heeft om binnen te zijn (wachtend op alarmopvolging)
Te vaak meegemaakt dit.

sandra -

Hoi Edwin, dank je wel voor het meedenken. Wij hebben gehoord dat het inbrekers juist wel afschrikt. Als ze moeten kiezen tussen een huis met alarm en een huis zonder alarm, dan kiezen ze toch voor de laatste.

Reageer ook