fb
Damespraatjes Damespraatjes

61 procent houdt goede voornemens vol

goede_voornemens-valtaf.jpg
Goede voornemens zijn niet alleen voor de maand januari, zo blijkt uit onderzoek van Valtaf.nl samen met Gezondheidsplein. Maar liefst 61% van de ondervraagden geeft aan dat haar goede voornemen van 2010 is gelukt en dat ze deze nog steeds volhoudt.

De manier waarop we willen afvallen verandert wel steeds meer. Zo zijn specifieke diëten steeds minder populair. Van de 1500 ondervraagden wilde 48% een aantal kilo´s afvallen in 2010. Voornamelijk door gezonder te gaan leven, meer bewegen en minder snoepen. Zo wordt Dr Frank genoemd in de top 3 van de stomste diëten van afgelopen jaar, naast het bier- en het koekjesdieet.

Fouten die jullie nooit meer willen maken zijn een crashdieet volgen of teveel geld uitgeven aan een dieet. Bovendien wil 15% van de ondervraagden haar humeur niet meer door een dieet laten bederven.

Een belangrijke reden dat een dieet niet lukt is voornamelijk te wijten aan eetbuien. In 2010 had 18% er last van en 19% geeft aan dat ze in 2011 ook vrezen voor dat struikelblok. Ook geven de ondervraagden aan last te hebben van ongemerkt een paar kilo aankomen.

Afvallers zijn wel geneigd om een paar kilo van hun gewicht af te halen als ze het daarover hebben met vrienden of familie. 68% vertelt wel eens een leugentje om lichter over te komen.

Bron: Valtaf.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook