fb
Damespraatjes Damespraatjes

6 redenen om tantra een kans te geven

tantra

Heb je je ooit afgevraagd hoe het zou zijn om tantra te proberen? Als je geïntrigeerd bent door het idee je horizon te verbreden, iets nieuws te ontdekken over jezelf en je partner en nieuwe manieren te ondervinden om genot te ervaren door middel van meditatie en intimiteit, dan is dit artikel voor jou.

Tantrische praktijken zijn duizenden jaren oud, maar zijn pas recentelijk populair geworden in het Westen. Ze worden vaak geassocieerd met andere spirituele tradities, zoals yoga of meditatie, maar eigenlijk is tantra is de oude kunst van het ervaren van volledig seksuele extase door het hele lichaam. Tantra proberen gaat over verbinding maken met de diepere delen van onszelf, met al die delen waar we gewoonlijk niet mee in contact komen – onze spirituele kant, onze intieme kant en onze genotzoekende kant. Het hele pakket dus!

Waarom tantra proberen?

Nog niet overtuigd? Hier zijn 6 redenen om tantra te proberen.

1.    Betere seks

Tantra leert ons hoe we onze seksuele energie kunnen beheersen door middel van ademhalingstechnieken, waardoor we onze orgasmes kunnen verlengen terwijl we dieper genot ervaren dan ooit tevoren! Wanneer we onze seksuele energie kunnen sturen, hebben we meer vrijheid om te spelen met standjes, technieken en alles wat je fantasie toelaat.

2.    Langer genot en intensere orgasmes

Met tantra is het doel genot, niet zo snel mogelijk een orgasme behalen. Het ‘piek’ orgasme wordt uitgesteld en de seksuele energie wordt door heel het lijf gevoeld. Hierdoor is de uiteindelijke climax vele malen intenser, langer en wordt deze gevoeld door heel het lichaam. Voor penis-eigenaren is dit een mooie kans om langer en meer genot te ervaren zonder ‘de kleine dood’ die volgt na een ejaculatie. Tantrische beoefenaars gebruiken hun seksuele energie om krachtige orgasmen en verhoogde staten van genot te creëren voor henzelf en hun partners.

3.    Diepere verbinding

Tantrische praktijken kunnen je meer intimiteit en verbinding met jezelf en je partner geven. Om diep te verbinden met een ander is het zaak dat we eerst verbinding maken met onszelf; met onze verlangens, gevoelens en lusten. Vanuit deze plek kunnen we eerlijk verbinding maken met de ander om liefde en lust te vieren! Je leert nieuwe manieren om te communiceren tijdens de seks en bouwt vertrouwen tussen elkaar op, zodat je open kunt zijn over wat je wilt van elke ontmoeting.

4.    Ontdek iets nieuws over je partner en jezelf

Door de jaren heen weten we wat we lekker vinden en hoe. Dit is fantastisch, maar het is ook verfrissend om eens wat nieuws uit te proberen en jezelf te (laten) verrassen! Misschien kom je erachter dat je heel opgewonden raakt van hele lichte aanraking, of juist een bepaald lichaamsdeel wat gestreeld wilt worden, bepaalde woorden of een standje wat je nog niet kende. Laat je verrassen!

5.    Sexual healing

Tantra is een eeuwenoude praktijk die gebruik maakt van adem, aanraking, beweging en geluid om de energiecentra (chakra’s) van het lichaam te doen ontwaken. Door dit werk leren we onze angsten en zorgen los te laten, zodat we meer liefde en vreugde in ons leven kunnen ervaren. De praktijk leert ons ook hoe we ons hart kunnen openen zodat we diepere intimiteit met onszelf en anderen kunnen ervaren – alle delen van ons wezen mogen dan meedoen – en dat is waar tantra interessant wordt als het om seks gaat!

6.    Meer openheid

Tantrische praktijken zijn niet alleen voor koppels die al een relatie hebben – ze kunnen koppels bij elkaar brengen en ook alleenstaanden helpen hun speciale iemand te vinden! Hoe ruimdenkender je bent over seksualiteit en relaties, hoe gemakkelijker het voor je zal zijn om jezelf te delen met anderen op een intiem niveau, of het nu seksueel is of niet.

Afbeelding: Conscious Design via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook