fb
Damespraatjes Damespraatjes

6 manieren om je cellulitis te laten afnemen

Lijkt het jou ook zo geweldig om eindelijk eens echt zelfverzekerd over het strand te paraderen? Een mooie nieuwe bikini, je haren in de wind en helemaal jezelf kunnen zijn: dat wil elke vrouw! Maar er zijn altijd een aantal factoren die roet in het eten gooien. Je bikini knelt, de wind is net een tikkeltje te hard en door de cellulitis op je benen ben je alles behalve zelfverzekerd. Aan de wind kan ik niks doen, maar ik kan je wel tips geven om je cellulitis te laten afnemen!

1. Drink ten minste 8 glazen water. Door je lichaam te hydrateren zien je huidcellen er een stuk frisser en gezonder uit. Hierdoor ziet je cellulitis er veel minder erg uit.

2. Eet veel groente en fruit. Hierdoor is het makkelijker om je gewicht onder controle te hebben. Wanneer je slanker bent heb je minder last van cellulitis. Ook zit er veel vocht in groente en fruit, dit helpt je gehydrateerd te blijven.

3. Eet gezonde vetten. Cellulitis zijn vetophopingen net onder de huid. Door gezond te eten verminder je de aanmaak van vet. Kies dus voor vetten uit vis, olijfolie, noten en avocado.

4. Vermijd eten dat tot meer cellulitis leidt. Eten dat leidt tot het aankomen van gewicht en vasthouden van vocht kan je beter vermijden. Denk hierbij aan gefrituurd eten en snacks. Maar ook zoutrijk eten, zoals soep uit blik. Ook alcohol en suiker kan je maar beter niet teveel nemen of zelfs helemaal weglaten.

5. Doe aan gewichttraining. Hoewel cardio goed voor je is, is het niet het meest effectief tegen cellulitis. Door spieren op te bouwen zit je huid er gladder en strakker uit. Dit vermindert cellulitis.

6. Zorg voor een mooi gebruinde huid. Wanneer je huid een kleurtje heeft valt cellulitis minder op. Ben je niet gezegend met een getinte huid? Probeer dan deze manieren om bruiner te worden zonder zon.

Lees ook: Man eet in 2016 alleen maar aardappel en valt eerste maand al 10 kilo af

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook