fb
Damespraatjes Damespraatjes

Niet op vakantie? Zo word je bruin zonder zon!

Ga jij niet op vakantie, maar wil je wel een lekker kleurtje? Of lig je in verband met je gezondheid liever niet in de zon, maar vind je dat dit niet ten koste van een zomerse gloed hoeft te gaan? Dan zijn deze tips wat voor jou! Ikzelf behoor bij de tweede groep. In verband met huidveroudering en het toenemende risico op huidkanker lig ik liever niet hele dagen in de zon. Echt bruin door de zon word ik dan ook niet. Maar, door deze tips kan je zonder zon toch een heerlijk kleurtje krijgen.

1. Zelfbruinende bodylotion/spray

Dit ben ik op aanraden van een vriendin gaan gebruiken. Het viel mij op dat ze een lekker kleurtje had, zonder dat ze overdreven in de zon had gelegen. Zij vertelde over zelfbruinende bodylotion en ik besloot het ook te proberen. Ik doe het nu een paar dagen en moet zeggen: I Love It!

Voordeel: goedkoop en snel een zomers tintje
Nadeel: de geur van de zelfbruinende bodylotions is niet altijd lekker.

Klik hier om 5 geweldige producten te bekijken!

2. Spray Tan

In Amerika zie je dit al jaren, maar ook in Nederland kan je dit op steeds meer plekken laten doen: een spray tan. In een tanning salon wordt er binnen 10 minuten een kleurtje a la 6 weken bakken op de Bahama’s op je gespoten.

Voordeel: super bruin in 10 minuten
Nadeel: het is vrij prijzig (zo’n € 40,00)

3. Zonnebank

Dit doe ik liever niet, maar als je graag een kleurtje wil is het een optie. Ik vind het aan de dure kant (zo’n € 10,00 – € 15,00 per sessie) en het resultaat is niet altijd even goed. Wel is het lekker warm en heb je echt dat zomergevoel.

Voordeel: bruin worden mét zomergevoel door de warmte
Nadeel: het is vrij slecht voor je, i.v.m. huidveroudering en kankerverwekkendheid.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Jacoba -

Nadeel van alle drie de methodes is dat je altijd blijft zien dat het niet natuurlijk is… En, krijg je echt een zomers gevoel van onder de zonnebank liggen?
Ik lig tegenwoordig in de zon met zonnebrandcrème factor 50 en als het me teveel wordt dan ga ik in de schaduw, in het water (met een t-shirtje aan) of in de zon met een t-shirt aan.

Reageer ook