fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 x oma’s huishoudtips – deel 2

Van het verwijderen van vlekken tot vliegensvlug strijken; oma weet hoe je het handig aanpakt. Speciaal voor Damespraatjes geeft oma elke week vijf handige tips die jou het leven nét een beetje makkelijker maken! Heb jij zelf nog een handige tip? Laat het ons dan weten, wij zijn heel erg benieuwd!

Satisfied senior woman with eyeglasses

  • Wordt jouw verfblik tijdens het schilderen ook altijd vies doordat je de kwast aan de rand afveegt? Neem dan een post-elastiek en bind hem van boven naar beneden over het blik zodat het elastiekje een soort brug over de verfpot vormt. Nu kan je je kwast aan het elastiek afvegen en valt de verf midden terug in de pot!
  • Heb je lelijke beschadigingen op jouw houten meubels? Wrijf hier met een open gekraakte walnoot overheen om verkleuringen te verdoezelen.
  • Blijft jouw inpakpapier ook nooit mooi op de rol zitten en kan je daardoor veel weggooien? Knip een lege wc-rol over de lengte open en schuif hem om het inpakpapier heen. Je zult zien dat het nu mooi en netjes om de rol blijft!
  • Vallen jouw kinderen nog weleens uit bed? Stop dan een zwembad noodle onder het dekbedovertrek aan de kant(en) waar je kind eruit valt. Zo vorm je een zachte, maar effectieve barrière aan de zijkant van het bed.
  • Heeft jouw gezin regelmatig ruzie over het stelen van elkaars iPhone oortjes? Markeer de oortjes dan met verschillende kleuren nagellak. Zo weet iedereen altijd wat zijn/haar paar oortjes is.

BEKIJK HIER ALLE EERDER VERSCHENEN HUISHOUDTIPS 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Frank -

Sinds wanneer heeft Oma verstand van IPhone oortjes ?

A & K -

Vind je het een “werkje” om gehakt rul te bakken.
Neem de stamper en het is zo gedaan.!

A & K -

Krijg je ook claustrofobie als dat douchegordijn steeds op je afkomt of aan je plakt. Plak het douchegordijn met magneten aan je douchebak, scheelt een stuk. (ik snap niet dat de fabrikanten de douchegordijnen niet “omzoomen” met magneetjes erin, als je een wasbaar douchegordijn hebt misschien een idee om zelf te doen)

Reageer ook