fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 x oma's huishoudtips – deel 9, oa hoe houd je spinnen buiten de deur

Van het verwijderen van vlekken tot vliegensvlug strijken; oma weet hoe je het handig aanpakt. Speciaal voor Damespraatjes geeft oma elke week vijf handige tips die jou het leven nét een beetje makkelijker maken! Heb jij zelf nog een handige tip? Laat het ons dan weten, wij zijn heel erg benieuwd!

Satisfied senior woman with eyeglasses

  • Heb jij zo’n mooie grote houten snijplank die niet in de vaatwasser past, maar die je wel moet schoonmaken? Snijd een citroen en tweeën en wrijf de citroen over de plan zodat het sap op de plank komt. Gooi nu soda zout op de plank en ga er overheen met de andere helft van je citroen. Haal het zout en citroensap eraf met een nat doekje en je plank is weer schoon!
  • Nog een toilet truc: gooi een liter cola in de wc en ga er dan met de toiletborstel doorheen. Dat bruine water lijkt vies, maar als je na het poetsen doortrekt is alles brandschoon!
  • Heb je opgedroogde watervlekken op je douchekop en de douchekraan? Snijd een citroen in tweeën en maak het schoon met het sappige deel van de citroen.
  • Kattenharen in je tapijt? Ga met een ramentrekker over de behaarde plekken om het er makkelijk en snel af te halen.
  • Bang voor spinnen? Ze haten pepermuntolie! Spray de plekken waar je spinnen hebt in met pepermuntolie en je bent er zo vanaf.

BEKIJK HIER ALLE EERDER VERSCHENEN HUISHOUDTIPS 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook