fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 x oma’s huishoudtips – deel 4

Van het verwijderen van vlekken tot vliegensvlug strijken; oma weet hoe je het handig aanpakt. Speciaal voor Damespraatjes geeft oma elke week vijf handige tips die jou het leven nét een beetje makkelijker maken! Heb jij zelf nog een handige tip? Laat het ons dan weten, wij zijn heel erg benieuwd!

Satisfied senior woman with eyeglasses

  • Ook zo dol op avocado maar eet je hem niet vaak in één keer op? Zorg ervoor dat je de pit in de avocado houdt als je hem tijdelijk in de koelkast legt. Zo blijft hij langer lekker en wordt hij minder snel bruin.
  • Op zoek naar wat leuke, goedkope kaarshouders? Bewaar je lege jam-, pindakaas-, augurk- en sauspotten en maak ze goed schoon. Plaats er een paar op een mooie schaal en stop en waxinelichtjes in.
  • Maak zelf een mooie luchtverfrisser door een leeg potje te vullen met soda zout en gooi hier een zo’n 10 druppels geur olie in. Boor een paar gaatjes in de deksel en draai hem er weer op. Versier het potje mooi om hem cadeau te doen.
  • Mag jouw blender niet in de vaatwasser? Gooi er naar gebruik twee kopjes heet water en een paar druppeltjes zeep in. Zet de blender een minuutje aan en spoel hem om met water. Schoon!
  • Heb je veel aangekoekte resten in je oven? Verwarm je oven voor op 200 graden en zet hier een bakje met soda zout en heet water in. Laat dit een half uur stomen en neem de oven dan van binnen af met een doekje. De aangekoekte resten gaan er makkelijk af!

BEKIJK HIER ALLE EERDER VERSCHENEN HUISHOUDTIPS 

Reageer ook