fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 x oma's huishoudtips – deel 3

Van het verwijderen van vlekken tot vliegensvlug strijken; oma weet hoe je het handig aanpakt. Speciaal voor Damespraatjes geeft oma elke week vijf handige tips die jou het leven nét een beetje makkelijker maken! Heb jij zelf nog een handige tip? Laat het ons dan weten, wij zijn heel erg benieuwd!

Satisfied senior woman with eyeglasses

  • Heeft jouw auto soms ook zulke vieze koplampen dat het bijna gevaarlijk wordt om de weg op te gaan? Smeer ze in met tandpasta, wrijf het in met een doekje en spoel het af met water! Zo zijn je koplampen weer snel en makkelijk schoon.
  • Op het strand zijn je waardevolle spullen voor je gevoel nooit veilig. Neem een leeg zonnebrandflesje en stop hier je telefoon, sleutels en geld in. Kleine kans dat een dief uit is op je zonnebrand!
  • Ook zo gek op bruine suiker, maar niet op het geklonter ervan? Stop twee marshmallows in de suikerpot, dit zorgt ervoor dat het niet gaat klonteren.
  • Net fruit gekocht maar is het nog lang niet rijp? Stop het fruitstuk samen met een banaan in een zak. Het fruit wat erbij zit is dan veel sneller rijp!
  • Ben je dol op eten in de tuin? Maar minder dol op vliegen om je heen? Snijd een citroen doormidden en steek kruidnagels in het vruchtvlees. Leg de citroenen een half uur voor je gaat eten buiten op tafel en je zult zien dat er geen vlieg meer bij je komt zitten.

BEKIJK HIER ALLE EERDER VERSCHENEN HUISHOUDTIPS 

Reageer ook