fb

5 x oma's huishoudtips – deel 10, oa hoe krijg je bananen in 40 minuten rijp

Van het verwijderen van vlekken tot vliegensvlug strijken; oma weet hoe je het handig aanpakt. Speciaal voor Damespraatjes geeft oma elke week vijf handige tips die jou het leven nét een beetje makkelijker maken! Heb jij zelf nog een handige tip? Laat het ons dan weten, wij zijn heel erg benieuwd!

Satisfied senior woman with eyeglasses

  • Wil je iets maken met rijpe bananen, maar zijn ze nog niet rijp? Leg ze dan voor 40 minuten in een oven van 150 graden om ze snel te laten rijpen.
  • Die pizza van gisteren nog even snel opwarmen? Doe het in de pan en niet in de magnetron! Dit gaat bijna net zo snel en nu blijft je pizzakorst lekker krokant.
  • Wist je dat kauwgom in je haar er makkelijk uitgaat? Smeer er pindakaas op en laat het even intrekken, je kan het er nu zo uitkammen!
  • Nog een bananentip: wil je dat ze minder snel gaan rotten? Pak je uiteinden in met plasticfolie om het rijpingsproces te vertragen!
  • Sta jij ook altijd te huilen tijdens het snijden van uien? Gooi ze een kwartiertje voordat je begint met snijden in de vriezer om te voorkomen dat je huilaanvallen krijgt.

 

BEKIJK HIER ALLE EERDER VERSCHENEN HUISHOUDTIPS 

Reageer ook