fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 x de meest extreme diëten ter wereld

Afvallen, het lijkt op de een of andere manier maar niet te lukken… Uit pure wanhoop proberen sommige mensen dan ook de aller gekste dingen om maar snel kilo’s te verliezen. Dat is niet gezond en op de lange termijn ook helemaal niet effectief. De hieronder beschreven methodes zijn erg ongezond en soms ook zelfs gevaarlijk. Probeer ze dan ook absoluut niet! Hier 5 x de meest extreme diëten ter wereld:

1. Lintworm dieet

Bij het lintworm dieet slik je (zoals de naam al doet vermoeden) een lintworm in. Doordat de lintworm alle energie uit de voeding haalt, val je snel vele kilo’s af. Het is echter niet zonder slag of stoot… De lintworm zal namelijk eitjes in je darmen leggen, de larven die hieruit komen kunnen onherstelbare schade aanrichten. Ook het verwijderen van de lintworm is geen pretje…

tapeworm

2. Katoen ballen dieet

Een populaire afvaltechniek onder modellen, is het katoen ballen dieet. Hierbij eet je de hele dag door katoenen ballen, die je eerst in water houdt om ze beter doorslikbaar te maken. Afvallen gaat snel, want je maag zit vol met watten in plaats van eten. Gezond is het niet!

katoenballen

3. Babyvoeding dieet

Ook dit dieet is precies wat de naam doet vermoeden: je eet alleen nog maar babyvoeding. In plaats van 3 maaltijden per dag, eet je 3 potjes babyvoer. Geen tussendoortjes, geen vast voedsel… En dus  niet de voedingsstoffen die een volwassen lichaam nodig heeft. Niet aan te raden.

babyvoeding - stock

4. Ketogenic Enteral Nutrition dieet

Bij het KEN dieet, eet je helemaal niet meer. Je krijgt een slangetje met sondevoeding door je neus. In deze speciaal samengestelde ‘maaltijd’ zit alles wat je die dag mag hebben. Via het slangetje die direct je slokdarm ingaat wordt er 24 uur per dag voeding je lichaam ingewerkt. Alleen nauwelijks calorieën…

foto: heraldtribune

foto: heraldtribune

5. Master cleanse dieet

Ook wel bekend als het Beyoncé Dieet. Ze gebruikte dit dieet om vele kilo’s kwijt te raken voor haar rol in Dreamgirls. Je drinkt bij het Mastercleanse dieet alleen nog maar water met citroen, ahornsiroop en cayennepeper. Lekker is het niet, effectief wel. Althans, voor even… Wanneer je weer gewoon gaat eten vliegen de kilo’s eraan.

master cleanse

Waarschuwing: Geen van deze dieten is een gezonde manier van langdurig gewicht verliezen. In een aantal gevallen is het zelfs ontzettend gevaarlijk en ongezond. Wil je echt afvallen? Neem dan contact op met een diëtist of je huisarts!

Lees ook: Schrap deze 3 voedingsmiddelen uit je dieet en je valt gegarandeerd af

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook