fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 x de leukste kraamcadeautjes waar elke mama blij van wordt!

kraamcadeautjes

Hoe beter ik iemand ken, hoe lastiger ik het vind om een cadeautje uit te kiezen. Dit heeft er vooral mee te maken dat ik mijn geliefden gewoon heel graag blij wil maken. Geef ik een cadeautje aan iemand die ik minder goed ken? Dan is er op de een of andere manier minder druk en vind ik het kopen van een cadeau stukken makkelijker. Best gek en ik ben benieuwd of meer mensen hier last van hebben! Om deze reden heb ik daarom per gelegenheid een lijstje van top-cadeaus opgesteld. De lijstjes kwamen tot stand door de reacties die ik in het verleden op cadeautjes kreeg. Zo ook bij kraamcadeautjes en daar rolde onderstaande lijst uit 🙂 

Gevulde Herinneringsbox

Deze gevulde herinneringsbox heb ik al aan een aantal vriendinnen cadeau gedaan. Wat ik er zo leuk aan vind, is dat er een tandendoosje met de naam van het kindje inzit. Mijn man Ward is tandarts, dus dan is een tanden-gerelateerd cadeautje altijd leuk en grappig om te geven. Daarnaast vind ik het onwijs gaaf dat deze houten herinneringsbox over dertig jaar nog steeds bewaard is gebleven. Veel moeders vullen hem met dingen als het tandendoosje, de eerste lokjes en het geboortepakje. Hoe bijzonder als jij degene bent die dit heeft gegeven? Deze box koop ik altijd bij Kidslabel.

Gepersonaliseerd cadeau

Wat het ook altijd goed doet, zijn gepersonaliseerde cadeaus. Iedereen vindt het geweldig om iets te krijgen waarvan je kunt zien dat er net dat beetje extra aandacht in is gestoken. Denk bijvoorbeeld aan een schattige badjas met naam of een rugzak met naam. Deze cadeaus zijn niet alleen mooi, maar ook praktisch en worden vaak maanden tot jaren goed gebruikt.

badjas kinderen

kidslabel

Fles wijn uit geboortejaar

Als liefhebber van mooie wijnen geef ik graag een cadeau dat hierop aansluit. Nou geven de meeste mensen een pasgeboren baby natuurlijk geen fles wijn, maar ik doe dit soms wel. Dit doe ik door bij de lokale wijnwinkel te vragen of ze het mij willen laten weten zodra er wijnen uit dit jaar binnenkomen. Zodra deze er zijn kies ik een mooie fles uit en hang er een kaartje aan met de boodschap dat deze fles op zijn/haar achttiende verjaardag met papa en mama gedronken mag worden.

Slabbetjes

Als moeder kun je nooit genoeg slabbetjes voor je kindje hebben. Je gebruikt ze zeker drie keer per dag, ze worden altijd behoorlijk vies en bij het gebruik onderweg raak je ze ook nog weleens kwijt. Ik ken moeders die er wel dertig hebben en waarbij het nog steeds niet genoeg is. Haha!

pluizige rugzak
Gezamenlijk cadeau

Tot slot is het ook heel leuk om de krachten (lees: het budget) te bundelen en met een groep mensen een groot cadeau te kopen. Zo kochten wij met een groep vriendinnen een kinderstoel voor onze beste vriendin en deden we een babyfood-maker cadeau aan een vriend die papa werd. Door allemaal een klein bedrag in te leggen kun je samen een groot bedrag bij elkaar sparen.

De leukste kraamcadeautjes?

Wat vind jij de leukste kraamcadeautjes om te geven? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook