fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 WOW-tips voor je lichaam voor de zomer!

De zomer staat voor de deur, we gaan steeds meer naar buiten, zien weer meer mensen en keren geleidelijk terug naar ons oude leven. De stress, het vele thuiswerken en sportscholen die vaker dicht dan open waren, zorgden ervoor dat het lastig was om dit jaar in vorm te blijven. Het mooie zomerweer en de versoepelde maatregelen zorgen ervoor dat we hunkeren naar échte contacten en een prachtige zomer. Dit is hét uitgelezen moment om je gezonde levensstijl weer op te pakken, een mooi nieuw jurkje aan te schaffen en korte metten te maken met de corona-kilo’s!

Een gezond gewicht en lekker in vorm zijn zorgen voor vele voordelen. Het geeft je weerstand en immuunsysteem een boost, je blaakt van het zelfvertrouwen en dat mooie jurkje van drie jaar geleden past ineens weer. Wij geven je een paar fijne tips waarmee je snel en makkelijk weer in vorm kunt komen.

1. Beweging

Wanneer je al een tijd niet hebt gesport, is het belangrijk om het rustig op te bouwen. Begin met fijne wandeltrainingen, waarbij je een uur in een hoog tempo een zo groot mogelijke afstand probeert af te leggen. Of denk aan een pittige yogasessie in het park, een avondje dansen in de woonkamer of een fietstocht door het bos. Met een smartwatch kan je eenvoudig bijhouden hoeveel progressie je maakt.

2. Goed drinken

Tijdens de warme dagen is het extra belangrijk om voldoende te drinken. Waar je normaal gesproken genoeg hebt aan anderhalf tot twee liter, kan je zomers soms wel een liter extra gebruiken. Vind jij het moeilijk om genoeg te drinken? Maak dan eens gebruik van een app waarin je kunt bijhouden hoeveel je al hebt gedronken. Een andere manier om zeker genoeg te drinken, is door iets lekkers te drinken. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een SlimFit tea of Detox thee van WOW TEA. Deze ondersteunen bij het afvallen en zorgen ervoor dat je op een lekkere manier genoeg vocht binnenkrijgt.

3. Licht voedsel

Veel mensen hebben op warme dagen meer behoefte aan licht eten. Frisse salades, vers fruit en rauwkost als tussendoortje zorgen er allemaal voor dat jij gezonder en sterker wordt. Eet zo veel mogelijk groente en fruit en laat bewerkt voedsel links liggen. Enne, een paar glazen wijn heerlijk zijn, is het ook beter die wat vaker in te wisselen voor een alcoholvrije optie. Denk aan een virgin-cocktail, bruisend water met vers fruit of een ijskoude Summer Detox of Summer SlimFit thee.

 

4. Genoeg slaap

Alle deskundigen zijn met elkaar eens dat een dieet niet succesvol kan zijn wanneer je te weinig slaapt. Voor een goede conditie is het essentieel dat je minimaal zeven tot acht uur per nacht slaapt. Zorg voor een donkere kamer, goede ventilatie en zonder ruis (zoals een telefoon). Een nacht slecht slapen kan je niet later inhalen, dus streef er elke nacht opnieuw naar om echt die acht uur te halen.

5. Volhouden

Door deze in ieder geval een maand na te leven, merk je al dat je lichaam sterker, gezonder en slanker zal zijn. Je voelt je heerlijk en wil nooit meer terug naar een leven waar bankhangen en ongezond eten centraal stonden! Het is extra leuk om aan het begin van de maand een before foto en aan het eind van de maand een na foto te maken. Zo zie je hoeveel progressie je hebt geboekt!

Kortingscode

Wij mogen een kortingscode van 10 procent voor WOW TEA aan jullie geven. Gebruik de code ‘wowdames10′ bij het afrekenen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook