fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 weetjes over koffie

Ik heb een aantal verslavingen, de één is wat minder onschuldig dan de ander. Zo ben ik gek op zoetjes en kan echt geen dag zonder. Het is zelfs zo erg, dat als ik op vakantie ga, ik mijn eigen zoetjes meeneem. Hoewel het niet honderd procent zeker is, vermoeden sommige wetenschappers dat de aspertaam in de zoetjes wel eens kankerverwekkend kan zijn. Geen hele gezonde verslaving dus…

Maar, ik heb ook verslavingen die wat onschuldiger zijn, zoals mijn cracker en koffie verslaving. Ik kan, net als met de zoetjes, geen dag zonder crackers en koffie. En dan met name koffie… Een dag zonder koffie is een dag niet geleefd zeg ik dan ook vaak. Maar eigenlijk weet ik helemaal niet zo veel over koffie. Op dat ik het heel lekker vind na dan. Vandaar dat ik op zoek ging naar 5 leuke koffieweetjes. Wat wist jij al wel en wat niet?

1. Hoe donkerder en sterker de koffiebonen zijn, hoe minder cafeïne er in je koffie zit. Deze bonen zijn namelijk langer gebrand, waardoor  de cafeïne die de boon afgeeft afneemt.

2. Er bestaan ongeveer 60 verschillende soorten koffiebonen.

3. Tien minuten na het drinken van je koffie heeft de cafeïne al een oppeppende werking.

4. Nederlanders drinken gemiddeld 165 liter koffie per jaar en is hiermee de meest gedronken drank.

5. Er wordt vermoed dat het drinken van koffie de kans op het krijgen van onder andere baarmoederhalskanker kan verkleinen.

Het feitje dat mij het meeste verbaasde is dat donkere koffie juist minder sterk is dan een lichtere bak. Toch maar een gewone koffie in plaats van een espresso bij het opstaan dus… Ook wist ik niet dat koffie in zulke grote hoeveelheden wordt gedronken. Ik ben dus blijkbaar niet de enige met deze verslaving!

Ben je gek op koffie en alles daar omheen? Neem eens een kijkje bij op de website van Koffiecentrale!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook