fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips voor mensen die veel foto’s maken en ze daarna nooit meer terugkijken

We maken tegenwoordig de hele dag foto’s. Door de goede camera’s op telefoons en tablets is iedereen fotograaf en wordt alles vastgelegd. Maar, ondanks dat we veel meer foto’s dan 10 jaar geleden maken, doen we er veel minder mee. Wanneer heb jij voor het laatst een mooie fotocollage of uniek fotoalbum gemaakt? Ik kan het me niet eens meer herinneren! Tijd om daar verandering in te brengen, want het is zonde om niks met al die mooie, leuke, bijzondere en grappige herinneringen te doen. Hier 5 tips voor mensen die veel foto’s maken en ze daarna nooit meer terugkijken:

1.   Organiseer één keer per maand een fotoavond met het hele gezin. Maak allemaal een top 10 van je favoriete foto’s van die maand. Het hoeft niks bijzonders te zijn, grappige selfies zijn vaak genoeg om iedereen aan het lachen te krijgen. Super gezellig én je denkt nog eens terug aan die mooie momenten.

2.   Hang een mooie fotolijst op, waarbij je makkelijk de foto’s kunt verwisselen. Laat elk half jaar een ander gezinslid een foto aandragen en op goed fotopapier printen. Hang hem in de lijst en geniet 6 maanden van de foto. Tegen de tijd dat je erop uitgekeken bent, mag er weer een nieuwe in.

3.   Laat de kinderen een fotoslinger voor hun slaapkamer maken. Een fotoslinger is een slinger met jouw persoonlijke foto’s. Doe dit bijvoorbeeld na de vakantie, zo kunnen je kinderen nog elke dag terugdenken aan die leuke tijd. Ook op de w.c. is de fotoslinger een leuk accessoire.

4.   Hebben jullie ook een verjaardagskalender en een familieplanner? Dikke kans van wel! Maar wist je dat je ook een fotokalender of familieplanner met de foto’s van jouw familie kan maken?  Leuke tip: kies een thema en maak de foto’s hieromheen. Grappige thema’s zijn bijvoorbeeld: wat ik wil worden als ik later groot ben, mijn idool of iedereen in een onesie.

5.   Start een fotografie-clubje. Dit kan met vrienden, vriendinnen of je gezin. Kies elke week een thema en maak foto’s omtrent dit onderwerp. Spreek op een vaste dag af om de foto’s te bekijken en hier feedback op te geven. Maak aan het einde van elk kwartaal een fotoboek met de mooiste kiekjes!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Alieke -

Hallo! Kennen jullie Timelapp al? Daarmee selecteer je iedere maand de 10 leukste foto’s van je iPhone. Je krijgt ze de volgende maand thuisgestuurd. Iedere maand weer! Perfect voor mensen die veel foto’s maken, maar er te weinig mee doen.

Reageer ook