fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips voor een voorjaarsschoonmaak

Het wordt steeds mooier weer: bloemen staan vol in bloei en we kunnen weer genieten van de zon. De ramen thuis gaan open, de frisse lentebries slaat tegen je gezicht en je geniet van de geur van het versgemaaide gras. Wat is het toch weer fijn om naar buiten te gaan! Toch is dit ook de ideale periode om je huis eens een grote lenteschoonmaak te geven. Zo is huis ook helemaal klaar voor de lente. Zet de tuindeuren open en maak een sopje klaar. Hier komen vijf tips voor een geslaagde voorjaarsschoonmaak.

1. Zorg voor genoeg tijd

Niets is zo vervelend als het hele huis schoon te willen maken met tijdsdruk. Plan een hele middag, of desnoods een hele dag vrij voor deze klus. Als je tijd over hebt kun je altijd nog leuke dingen plannen. But first things first!

2. Begin met opruimen

Allereerst is het belangrijk dat je alles opruimt en uitzoekt. Je kan niet beginnen met schoonmaken, voordat alle kasten uitgepluisd zijn en de rommel opgeborgen is. Zoek je kast eens uit. Sorteer alle kleding op wat je nog wel zou dragen en wat niet meer. Breng vervolgens alle kleding naar de kledingcontainer, waarmee je ook nog eens het goede doel steunt! Niet alleen een goed gevoel voor jezelf dus, maar je maakt hier anderen ook heel blij mee.

3. De grote schoonmaak

Zorg voor voldoende schoonmaakmiddelen zodat je alles te lijf kan gaan. De kinderen kan je bijvoorbeeld ook goed laten helpen door ze een eigen emmertje sop te geven en ze mee te laten helpen door wat lage tafeltjes af te doen of hun speelgoed schoon te maken. Zet de deuren open en zet fijne muziek aan op de achtergrond. Zo wordt het een stukje leuker!

4. Heerlijk lunchen

Zorg ervoor dat je niet alles achter elkaar hoeft te doen. Maak er een gezellig dagje van door van te voren lekkers te halen voor een heerlijke lunch. Met mooi weer maak je een lekkere lunch in de tuin en geniet je even van je welverdiende pauze. Vervolgens kun je weer helemaal opgeladen aan de slag.

5. Haal de lente in huis

Als je dan eindelijk klaar bent met de grote schoonmaak, rest je nog één ding: haal de lente in huis! Beloon jezelf met een mooie bos bloemen en ga eens winkelen naar de leukste lente accessoires voor in huis.

Michelle de Gier (21) is dit jaar afgestudeerd als communicatieprofessional. Met veel ambitie is ze nu aan het doorstuderen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, waar ze de opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen volgt. Schrijven is één van haar grootste passies en daarom schrijft ze ook met veel enthousiasme voor Damespraatjes. Naast het studeren en schrijven werkt ze op de contentafdeling van een vakantiehuizenexpert. In de vrije tijd die dan nog over is voetbalt ze fanatiek en is ze graag in de buurt van haar vriendinnen, vriend en famili

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook