fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips voor een onvergetelijke running dinner

Kennen jullie het begrip ‘running dinner’? Nee, het is geen diner op de atletiekbaan en ook geen rennend-buffet. Bij een running dinner eet je niet op één locatie, maar ga je voor elke gang naar een ander huis. Het is enorm leuk om met een groepje vrienden te organiseren die allemaal niet al te ver bij elkaar vandaan wonen. Het geeft de avond een speelse twist en zorgt voor grappige verrassingen. Dikke aanrader voor iedereen die van eten en gezelligheid houdt! Wij geven je 5 tips voor een onvergetelijke running dinner:

1. Nodig een niet al te grote groep uit

Een running dinner is al vrij hectisch doordat je je steeds verplaatst, maar maak het niet nog hectischer door veel mensen uit te nodigen. Dit betekent vaak dat je meer troep hebt, langer in de keuken staat en tegen problemen met zitruimte aanloopt. Ons advies: maak de groep niet groter dan zes tot acht personen.

2. Stel een logische route op

Bekijk op Google Maps de locaties van de huizen waar jullie naartoe gaan. Maak een logische route en verdeel op basis daarvan wie welk gerecht maakt. Verdeel dus niet eerst de gerechten om daarna een totaal onhandige route te moeten opstellen.

3. Stem de gerechten op elkaar af

Het is natuurlijk leuk om op elke locatie verrast te worden, maar zorg er wel voor dat de gerechten enigszins op elkaar zijn afgestemd. Eerst sushi, dan kaasfondue, vervolgens een biefstuk en tot slot tiramisu is voor de meeste mensen die echt genieten. Kies bijvoorbeeld een thema of een regio waar omheen jullie de gerechten maken.

4. Stel een niet al te strakke planning op

Een te strakke planning kan de gezelligheid flink verstoren! Plan alles lekker ruim in en maak je niet druk als je een half uurtje achterloopt op schema. Komt helemaal goed! Wil iemand in jullie gezelschap nog een keertje opscheppen, dan moet hij/zij daar wel de kans toe krijgen.

5. Regel vervoer

Drank en autorijden kan en mag niet. Houd hier vooraf rekening mee, want dronken achter het stuur stappen is not done. Regel taxi’s, vraag jullie kinderen, ga fietsen of regel dat bepaalde gasten nuchter blijven. Het maakt mij niet uit, als er maar niet dronken gereden wordt! Streng he?

Hebben jullie nog leuke/handige tips voor een running dinner? We horen het graag van je!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook