fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips voor een heerlijke avond met je vriendinnen

Waar vindt nou betere damespraat plaats dan op een avond met je vriendinnen? Juist; helemaal nergens. Het hoeft niet altijd groots en meeslepend te zijn en het kan gewoon lekker bij iemand thuis. Staat zo’n avond bij jullie alweer op de planning? Doe dan direct inspiratie op om deze avond met je vriendinnen nóg leuker in te vullen.

Zet eerst een heerlijke maaltijd op tafel

Hoe laat starten jullie normaal met zo’n meidenavond? Wellicht is het leuk om de avond eens eerder te starten, zodat jullie samen een hapje kunnen eten. Het is dan aan jou om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Haal heerlijke kruiden bij Van Beekum Specerijen, gebruik andere verse ingrediënten en haal de sterrenkok in jezelf naar boven.

Ga wel even goed na wat de voorkeuren van je vriendinnen zijn. Mocht één van je vriendinnen niet zo van bijvoorbeeld champignons houden, kies je het beste voor een maaltijd zonder champignons. Onder meer laurierblad bestellen kun je wel altijd doen; hiermee geef je de maaltijd een nog lekkerdere smaak.

Hou het ongedwongen

Wat veel vriendinnengroep ‘verkeerd’ doen, is bepaalde dingen verplichten. Je moet dergelijke avondjes juist zo ongedwongen mogelijk houden. Dit maakt de sfeer gezelliger en zorgt ervoor dat iedereen haar zegje durft te doen. Ook als het eigenlijk helemaal nergens over gaat.

Verwacht daarom ook niet al te veel van je vriendinnen. Kan een van je vriendinnen niet, bijvoorbeeld doordat haar kind ziek is? Maak hier geen probleem van, maar accepteer het direct. Hou het al met al ongedwongen.

Organiseer niet té vaak zo’n avondje

Het is uiteraard super leuk om een meidenavond te hebben. Maar, zit je hier echt elke week op te wachten? Waarschijnlijk niet. Organiseer daarom niet té vaak zo’n avondje. Je kunt het beter bijvoorbeeld één keer in de maand doen. Of één keer in de twee maanden.

Iedereen heeft ook nog haar eigen drukke leven. Houd daar rekening mee en stem dit binnen de groep even goed af.

Zorg voor lekkere drankjes & hapjes

Gezellig keuvelen met je vriendinnen is natuurlijk helemaal top. Schenk je dan ook nog lekkere drankjes in en zet je lekkere hapjes op tafel? Dan kan de avond al helemaal niet meer stuk.

Qua hapjes en drankjes kun je uiteraard alle kanten op. Zijn meerdere van je vriendinnen serieus met een dieet bezig? Houd hier dan rekening mee. Of hebben jullie een bepaalde drink- of eet traditie? Trek zo’n traditie dan door op zo’n leuk avondje met je vriendinnen.

Laat ruimte voor spontaniteit

Je doet er dus verstandig aan om deze avondjes ongedwongen te houden. Wat ook nog een aanrader is, is om ruimte over te laten voor spontaniteit. Leg niet de hele avond vast met allerlei activiteiten, maar voel de sfeer en vibe gewoon eventjes aan. Dit biedt alle mogelijkheden om de avond uiteindelijk naar wens in te richten.

Leuke avond met je vriendinnen

Wil je wel een leuke activiteit met je vriendinnen doen? Hou het dan bij één activiteit op een avond. Er moet immers voldoende tijd overblijven voor damespraat. Heb jij nog leuke tips voor een gezellige avond met je vriendinnen? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk 🙂

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Foto door fauxels via Pexels

 

Reageer ook