fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips voor als je je huis gaat renoveren of verbouwen

Wanneer ik naar verbouwingsprogramma’s op TV kijk, denk ik vaak: ik ga dit never ever doen! Een verbouwing of renovatie lijkt altijd zo veel problemen met zich mee te brengen en dat schrikt heel veel mensen af. Gevolg: de renovatie wordt uitgesteld en de staat van je huis wordt er niet beter op. Hier 5 handige tips voor als je je huis gaat renoveren of verbouwen:

1. Kan je het niet zelf? Schakel hulp in!

Om ‘Help mijn man is klusser’-achtige taferelen te voorkomen kan ik iedereen aanraden: huur iemand in. Is je man zelf aannemer of expert? Dan kan hij het natuurlijk zelf. Niet alleen is het voor de kwaliteit van je verbouwing of renovatie slim om iemand in te huren, ook voor je eigen stress niveau en je relatie is het vaak vele malen beter.

2. Maak samen met de aannemer een realistische planning

Heb je iemand aangenomen? Vraag dan eerst naar een planning! Sommige aannemers willen de klus rooskleuriger laten lijken dan hij is werkelijkheid is. Dit kan onverwachtse kosten en enorme uitlooptijden tot gevolg hebben. Geef aan goed voorbereid te willen zijn en dat een paar dagen langer niet erg is, zolang het maar goed gebeurt.

3. Houd rekening met tegenslagen

Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Zo is het nou eenmaal. Ik heb nog nooit gehoord van een verbouwing waarbij alles helemaal goed ging. Zit het tegen? Anticipeer, maak een nieuw plan en kijk naar voren. Blijven mokken om iets wat is gebeurd heeft geen zin.

4. Pak meteen zo veel mogelijk aan

Heb je eindelijk klussers in je huis? Laat ze meteen zo veel mogelijk aanpakken! Je kan beter in een korte periode alles laten doen, dan dat je steeds weer mensen over de vloer hebt. Laat ze boven de badkamer verbouwen, beneden een keukenblok vernieuwen en buiten meteen de hardnodige gevelrenovatie of gevelreiniging uitvoeren. Wel zo fijn als alles lekker aangepakt wordt!

5. Ingrijpende verbouwing? Zoek een tijdelijke woonplaats

Ziet het ernaar uit dat je de komende weken werkmannen over de vloer hebt? Probeer een tijdelijke woonruimte te vinden! Het is voor zowel jou als hun veel fijner. Jij ergert je niet aan de bende én je loopt niemand in de weg. Een hotel is vaak duur, dus kijk ook eens naar AirBnB!

Heb jij nog handige tips? Deel ze dan met ons!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook